Algemeen

Nutschool wordt Rots- en Waterschool

OLDENZAAL - Op feestelijke wijze werd op dinsdag 23 mei stilgestaan bij het feit dat de Nutsschool officieel een Rots- en Waterschool is geworden. Het Rots- en Waterschoolbordje werd uitgereikt, tevens werd voor het eerst de school-HAKA gepresenteerd door de leerlingen van groep 8 aan de rest van de school.

Niek Withag, één van de getrainde leerkrachten, vertelt enthousiast: “Het Rots- en Waterschoolbordje, dat prominent bij de ingang van de Nutsschool wordt opgehangen, geeft aan dat onze school het Rots- en Waterprogramma ondersteunt en in de praktijk brengt. Het dient als een constante reminder aan onze leerlingen en ons personeel, dat wij als school het belangrijk vinden dat wij leren omgaan met verschillende situaties en gevoelens en dat wij als school achter de kinderen staan in hun ontwikkeling op dit gebied."

Het programma beoogt pesten tegen te gaan en communicatie en weerbaarheid te vergroten. Het Rots- en Waterprogramma is ontworpen om kinderen te helpen hun zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten en om ze te leren hoe ze hun emoties kunnen beheersen. Door middel van spel, oefeningen en rollenspelen leren de kinderen hoe ze zichzelf fysiek en mentaal kunnen verdedigen en hoe ze hun grenzen kunnen aangeven. Vrijwel alle leerkrachten van de Nutsschool zijn er inmiddels in geschoold. Alle leerlingen krijgen op hun niveau regelmatig Rots- en Watertrainingen gedurende het schooljaar.

“We hopen de onthulling zal leiden tot nog meer bewustzijn en betrokkenheid bij de Rots- en Watertraining op onze school en dat onze leerlingen hierdoor nog beter in staat zullen zijn om te gaan met de uitdagingen van het leven”, aldus Rots- en Watertrainer Hilde van der Vechte, “zo wordt het spelen in ons prachtige groene schoolplein een nog groter feest!”