Algemeen

Noordik Lyceum op expeditie naar Oeganda

ALMELO - Het Noordik Lyceum gaat in november met twee groepen van 12 leerlingen op expeditie naar Oeganda. Twaalf leerlingen en 4 coaches begeleiden een project in Bukulula en Mgipi. Hier zijn twee scholen, De Real Shepherd school en de Queen of Peace Highschool. Door de groei van deze scholen is het noodzakelijk dat er klaslokalen bijkomen en allerlei andere voorzieningen. Hier helpt het Noordik bij en worden er fondsen ingezameld. Alle deelnemende leerlingen en hun coaches hebben meer dan anderhalf jaar aan voorbereiding gestoken in dit duurzame ontwikkelingsproject naast hun reguliere schoolwerk. 

De leerlingen hebben fondsen verzameld om deze doelen te ondersteunen en zijn zelf verantwoordelijk geweest om hun reis te betalen. Een enorme investering van deze leerlingen in hunzelf en voor de ander. Het Noordik hoop op deze wijze ergens op de wereld mee te kunnen werken om het verschil te kunnen maken voor medeleerlingen die op een plaats geboren zijn waar welvaart minder voor de hand ligt. Juist dat is een plek waar leerlingen vanuit verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten en kennis en vaardigheden voor het leven opbouwen.

Het Noordik steekt twee weken de handen uit de mouwen en leerlingen maken op deze wijze kennis met een andere cultuur.

Slotactie

Een grootse slotactie wordt zaterdag 28 oktober gehouden in de businesslounge van Heracles. Een geweldige veiling van kunstwerken, met belangeloze medewerking van regionale kunstenaars zoals Floortje van Loon en Stefan Schipper. Dit wordt het grote sluitstuk van de fondsverwerving. Mocht u hier bij willen zijn en deelnemen:

Zaterdag 28 oktober, Heracles Business club vanaf 16.30 uur. Voor de gasten is er eerst een stampottenbuffet waarna de veiling onder de deskundige leiding van wethouder van cultuur Margreet Overmeen plaats vindt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Kolthof, t.kolthof@noordik.nl.