Algemeen

Nieuwe najaarscollectie voor modebewuste dames bij Ensink Mode

ALMELO - Een blik in de etalage van dameskledingzaak Ensink Mode aan het Binnenhof zegt genoeg. Nette en casual kleding voor jonge en de wat oudere dames. Eigenaresse Sylvia Ensink en collega Gerda laten graag zien hoe je als gastvrouw zelf kan laten zien hoe de nieuwste collectie staat. 

Eigenaresse Sylvia Ensink (links) en collega Gerda.

Kledingrekken met broeken en blouses, planken met T-shirts en truien en de nodige accessoires. Dames kunnen bij Ensink Mode terecht voor verrassende collecties. En dat al bijna 34 jaar. “Mijn schoonmoeder opende samen met haar zoon Harald, mijn man, de winkel in 1991. De collectie bestond toen voornamelijk uit stoffen, ritsen, borduurgaren en naaimachines”, weet Sylvia. “Na vijf jaar maakte ze de ommezwaai naar kleding. En dat is zeker een goede zet geweest.” 

Sylvia is al twintig jaar een vast gezicht bij Ensink Mode en bijna 8 jaar samen met haar man Harald eigenaar van de damesmodezaak in Winkelcentrum De Schelfhorst. Ze heeft de nodige veranderingen in de winkel en kleding meegemaakt. “We begonnen met een klassieke collectie voor de wat oudere dames. Al lange tijd bieden we nu collecties voor de modieuze vrouw. Voor moeders, die nu ook hun wat oudere dochters meenemen.”

De collectie is beschikbaar in de maten 36 tot en met 48 en bestaat uit de merken: Angels, Blue Seven, Cecil, Enjoy, Kartner, Street One en Zerres. Daar is dit jaar Red Button aan toegevoegd. Een merk waar beide dames erg enthousiast over zijn. “Dan heb je prijstechnisch een erg goede en mooie broek.” Om de winkelende dames van meer dan voldoende inspiratie te voorzien, proberen Gerda en Sylvia elke twee weken nieuwe setjes op de paspoppen te maken en nieuwe combinaties in de rekken te hangen. “Om de drie maanden hebben we een nieuw kleurthema, maar bijna dagelijks krijgen we wel nieuwe kleding binnen. Bij ons hangen de merken ook niet afzonderlijk van elkaar, wat voor de nodige en verrassende combinaties zorgt.” 

“Wat het onderscheidende is van Ensink Mode? Ik denk dat wij verrassend zijn met onze collectie. Wij gaan eens per maand samen, soms met Harald, op inkoop. Omdat we het beste weten wat bij onze (vaste) klanten past.” Eerlijk advies staat dan ook hoog in het vaandel bij Sylvia en Gerda. “Wij adviseren ook op eigen gevoel. Ik heb liever dat iemand met niets naar huis gaat en zich welkom voelt een keer terug te komen, dan dat ik iets aansmeer.”

En als een broek net iets te lang is? Geen probleem! Bij Ensink Mode is het mogelijk broeken in te laten korten.

De winkel aan het Binnenhof 19A is zes dagen in de week open. Dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur, op maandag van 10.00 tot 17.00 uur.

Naast de verkoop van kleding is Ensink Mode ook een servicepunt van stomerij Moelard.