Algemeen

Nieuwe mijlpaal voor Stichting Oranjewijk Tubbergen

TUBBERGEN - Op donderdag 25 mei jl. heeft de Stichting Oranjewijk Tubbergen een nieuwe mijlpaal bereikt. Op deze dag heeft de Stichting de aankoop van de grond aan de Newtonstraat 15 / 15a notarieel vastgelegd. Hiermee is de toekomst van de Oranjewijk en alle activiteiten die ze organiseert verzekerd.

In 2012 heeft de Stichting Oranjewijk in samenwerking met Ewilgro een hal gebouwd aan de Newtonstraat in Tubbergen. Een unieke samenwerking want Ewilgro heeft destijds de grond gekocht en de Oranjewijk heeft er een hal op gebouwd die zowel door Ewilgro als door de Stichting Oranjewijk wordt gebruikt. Aangezien Ewilgro met haar bedrijfsactiviteiten is gestopt heeft de Stichting Oranjewijk de mogelijkheid gekregen om de grond in eigendom te krijgen. Dit is gelukt en vanaf sinds 25 mei is de Stichting Oranjewijk Tubbergen in zijn geheel eigenaar van de complete hal en grond. Uiteraard is hier een financiering voor nodig. De Stichting Oranjewijk heeft door middel van een lening deze financiering rond. Maar deze lening moet wel worden terugbetaald. Hiervoor is de Stichting Oranjewijk onder andere druk bezig met:

Een financiële actie onder de wijkbewoners;

Een grote loterij waarvan de trekking op 10 september is;

Benaderen van sponsoren/bedrijven voor financiële ondersteuning;

Subsidies verwerven via allerlei fondsen;

Crowdfunding.

Met alle bovenstaande activiteiten hoopt de Stichting Oranjewijk de lening zo spoedig mogelijk te kunnen inlossen. Indien er mensen zijn die ook een financiële bijdrage willen leveren of loten willen kopen dan kunt u een mail sturen naar secretariaat@oranjewijktubbergen.nl

Op de foto ziet u eigenaar Edward Willems van Ewilgro en bestuursleden Dennis Kroezen en Bert Koopman namens de Stichting Oranjewijk Tubbergen.

Meer informatie is te vinden op www.oranjewijktubbergen.nl