Algemeen

Nieuwe eigenaar Uit in Twente op haar plek bij Steenfabriek

LOSSER - E-scooterverhuurbedrijf Uit in Twente verhuisde op 2 maart van dit jaar van het centrum van Losser naar de rand van het dorp bij Steenfabriek De Werklust. Voor nieuwbakken eigenaar Nienke Achterhuis (28) is met de lente en het betere weer het nieuwe seizoen begonnen. Ze heeft er zichtbaar zin in.

Nienke studeerde Hospitality Management en had tijdens haar studie een baantje bij de Sligro in Deventer. Ze bleef er hangen en werkte er vier dagen per week als transportplanner. Om feeling met haar opleiding te houden deed ze één dag per week vrijwilligerswerk voor de Touristinfo Losser, gevestigd in het pand van Uit in Twente. Zijdelings kreeg Nienke het reilen en zeilen van het verhuurbedrijf mee en zag hoe haar ‘collega’ de elektrische voertuigen verhuurde. Ze sprong af en toe zelfs bij wanneer het zo uitkwam. Toen Uit in Twente-oprichter Pim Naafs haar vroeg om in dienst te komen, sprong ze in het diepe. Van goed betaalde baan bij de Sligro naar seizoenswerk hield haar niet tegen. “Nee”, antwoordt Nienke, “ik reed dagelijks naar Deventer en terug, een uur enkele reis en nu twee minuten fietsen was voor mij wel heel aantrekkelijk.”

Dit is toch mijn bedrijf|
Koud een maand in dienst kreeg ze de vraag: wil je het bedrijf overnemen? Haar resolute antwoord was ‘nee’. “Ik zag mezelf totaal niet als ondernemer”, blikt Nienke terug, “Ik had een vast inkomsten, deed m’n werk en dat voelde lekker veilig.” Het bedrijf kwam in de verkoop en wanneer er geïnteresseerden langskwamen begon het bij Nienke toch te kriebelen. “Mijn gevoel zei: dit is toch mijn bedrijf”, zegt de Losserse. “Ik besloot een eigen bedrijfsplan te schrijven met mijn visie en toekomst en werd steeds enthousiaster. In september was het klaar en schoof het plan bij Pim onder zijn neus. Hij moedigde me aan: dit moet je doen! Alles werd in werking gesteld, ik moest een financiering regelen en begin januari is de koopovereenkomst getekend.”

Meer parkeergelegenheid
Met de plek in het centrum was Nienke per definitie niet blij. “Ik vond het geen gunstige plek. Er is amper parkeergelegenheid en als die er is kun je met blauwe kaart maar anderhalf uur parkeren”, verklaart ze. Na gesprekken met de gemeente kwam ze bij de Steenfabriek uit. Een mooie plek volgens haar met voldoende aanloop. “We zitten aan een bekende fietsroute, er is voldoende parkeerplek, mensen zijn nieuwsgierig en komen telkens kijken. Inmiddels ken ik de hele buurt en heb de hele dag door aanspraak”, vervolgt ze.

Arrangementen en vrijgezellenfeesten
Met het overnemen van Uit in Twente verhuurt Nienke e-choppers, fatbikes en e-bikes. De voertuigen kunnen per uur worden gehuurd en de e-bike per dag of meerdere dagen. Haar klantenkring is divers. Van schooluitjes tot personeelsfeesten en van toeristen tot families en vriendengroepen tijdens vrijgezellenfeesten. Voor wie niet alleen maar wil cruisen door het Twentse landschap heeft Nienke leuke arrangementen paraat. De bestaande arrangementen met eten en drinken bij ’t Raedthuys lopen nog steeds en inmiddels is Nienke met andere ondernemers in overleg om nieuwe arrangementen aan te bieden. “Je kunt daarbij denken aan leuke combi-activiteiten met klimmen of kanovaren.” 

Eigen draai
Voorlopig blijft de goedlachse Losserse op dezelfde voet doorgaan. “Het ondernemerschap is natuurlijk nieuw voor mij. Het is één grote ontdekkingstocht en daar wil ik eerst op focussen. Volgend jaar kijk ik waar ik wil vernieuwen of uitbreiden. Eerst maar eens m’n eigen draai eraan gegeven en daarna kww, kiek’n wat wödt”, zegt ze met een knipoog. “Ik zit op een mooie locatie en we hebben in de gemeente een prachtige omgeving. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand die terugkwam het niet leuk gehad heeft.  Het hoort bij de Twentse gastvrijheid.”

 

Uit in Twente is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren buiten openingstijden (op maandag, dinsdag of in de avonduren) is ook mogelijk.

www.uitintwente.nu | tel: 06 191 09 101