Algemeen

Nieuwe burgemeester voor Almelo

ALMELO - Richard Korteland (44)  is door de gemeenteraad van Almelo voorgedragen als de nieuwe burgemeester. Als alle procedures goed zijn doorlopen, dan treedt hij per 19 juni a.s. aan. Hij is daarmee de opvolger van Arjen Gerritsen die in november 2023 vertrok om Commissaris van de Koning in Flevoland te worden. In die tussenliggende periode werd Mirjam van ’t Veld waarnemend burgemeester. 

Richard Korteland (44)
Richard Korteland (44)

Hij, Richard Korteland, was één van de acht kandidaten die solliciteerde naar de functie van burgemeester in Almelo. Opvallend was wel dat er alleen mannen gesolliciteerd hebben. Via een enquête mochten de inwoners aangeven waaraan de nieuwe burgemeester zou moeten voldoen. Daadkrachtig en verbindend waren hierin sleutelwoorden. Via gesprekken met een speciale commissie en met Andries Heidema, de Commissaris van de Koning van Overijssel kwam Richard Korteland als meest daadkrachtig en verbindend uit de bus.

De Almelose gemeenteraad ziet in Richard Korteland dé onderscheidende verbinder met lef en sociaal sterke burgemeester van de gemeente Almelo, met een weidse blik, een persoonlijkheid met oog voor alle inwoners. Hij is een open, benaderbare en warme persoonlijkheid. Als doortastend burgemeester kan Richard Korteland de sterke positie van Almelo verder uitbouwen.

Richard Korteland werd 44 jaar geleden geboren in Dordrecht. Hij begon zijn politieke loopbaan als raadslid in Papendrecht en was daar daarna ook zes jaar wethouder. In 2016 werd Richard gekozen tot burgemeester van Meppel. In 2022 werd hij opnieuw herkozen. Via een videoboodschap in de raadzaal gaf Richard Korteland een eerste reactie; “Ik ben blij dat ik ben voorgedragen en ik kijk er naar uit om samen met de Almeloërs de stad nog mooier en beter te maken.”