Algemeen

Initiatief Jeugdraad draagt bij aan schonere stad

Nieuw in Oldenzaal: statiegeldrekken

OLDENZAAL - Oldenzaal is weer een stukje duurzamer geworden met de plaatsing van statiegeldrekken aan afvalbakken. De rekken zijn dinsdag 22 april 2024 officieel in gebruik genomen door de Oldenzaalse Jeugdraad en wethouder Maaike Rödel. Het idee om de rekken te plaatsen kwam ook van onze jeugdraad. Een vertegenwoordiging van de Jeugdraad was aanwezig bij de ‘openingshandeling’. 

De statiegeldrekken zijn ontworpen om het recyclen van flessen en blikjes makkelijker en toegankelijker te maken. Inwoners en bezoekers van Oldenzaal kunnen nu hun lege flessen en blikjes eenvoudig achterlaten in deze rekken. Anderen kunnen        de flessen en blikjes meenemen en inle-veren bij de inzamelpunten. De statiegeldrekken zijn geplaatst in het centrum van Oldenzaal en bij een aantal winkelcentra. Ze gaan helpen bij het schoonhouden van onze openbare ruimtes én dragen bij voor meer recycling.

De Jeugdraad heeft dit initiatief voorgesteld aan de gemeenteraad en de raad heeft het initiatief aangenomen. Een mooie samenwerking tussen de Jeugdraad en gemeenteraad! De Jeugdraad staat open voor andere goede ideeën. Ook nieuwe leden voor de Jeugdraad zijn van harte wel-kom. Je kunt hen bereiken via info@jeugdraadoldenzaal.nl 

Meer informatie vind je op Jeugdraad Oldenzaal | Gemeente Oldenzaal

Voor meer informatie over ditbericht kunt u contact opnemen via in-fo@jeugdraadoldenzaal.nl