Algemeen

Cambridge (Het 1:1 Dieet) in compleet vernieuwd pand klaar voor de toekomst

Nicole Wijkamp is ook terug van weggeweest als afslankconsulent in Oldenzaal

OLDENZAAL -  De afslankpraktijk Cambridge (Het 1:1 Dieet) in Noordoost-Twente groeit als kool sinds Marieke Wiegink twee jaar geleden opnieuw als consulent begon. Ze werkt vanuit drie praktijkruimtes, een in Tilligte en twee in Oldenzaal, waaronder het compleet vernieuwde ‘Bentheimerstaete’ pand aan de Bentheimergraven 11. Daarnaast helpt ze een praktijk in Borne bij de opstart. Sinds 1 juli is de Oldenzaalse Nicole Wijkamp daarbij de nieuwe consulent in ‘de Boeskoolstad’.

Met het broodtrommeltje naar de bouw

“Er was verwarring dat het Cambridgedieet verdwenen was, maar Nicole en ik doen het nog steeds op dezelfde plek. Alleen het pand is nu compleet vernieuwd”, aldus Marieke. “Wij helpen mensen met afvallen en op gewicht blijven. Het is niet alleen een dieet, maar een levensstijl. We kunnen ook mensen helpen die een programma zonder maaltijdsvervangers willen. Wij geven voedingsadvies en dan kunnen ze komen wegen. Het maakt niet uit of je jong, oud, dik of dun bent en of je nu 5 of 50 kilo wilt afvallen. Ze komen hier vanaf 16 en de oudste cliënt die ik tot nu toe heb gehad was 72. Het Cambridgedieet bestaat al meer dan 25 jaar en alles wordt nauwkeurig bestudeert en ondersteunt door een arts. Inmiddels werken we met acht programma’s die zijn afgestemd op de persoon. Bijvoorbeeld voor een bouwvakker is het een drempel om met een shake op de bouw te komen. Mannen schamen zich daar eerder voor. Daarvoor hebben wij een onopvallend programma waardoor ze gewoon met hun broodtrommeltje op de bouw kunnen komen.

“We helpen mensen om af te vallen en daarna stabiel te blijven. Bij de intake bepalen we samen in welke stap je het best kan beginnen en wat bij jou past. Je kan bij ons vervangende maaltijden kopen zoals smoothies, shakes, sauzen en maaltijden. Daarvoor hebben we een uitgebreid en gevarieerd assortiment. Deze tijdelijke maaltijdvervangers combineren we met normale voeding. Je stofwisseling wordt meegenomen in het plan. Genietmomentjes zijn toegestaan, dus een hapje en drankje op een verjaardag mag best. Je moet alleen de juiste balans zien te vinden door een leefpatroon te creëren dat bij je past. We werken met een stappenplan. De consulten vinden één keer per week of één keer per twee weken plaats. En als je het even moeilijk hebt, kan je altijd contact opnemen. Ook online begeleiding is mogelijk. Uiteindelijk gaan we terug naar de schijf van vijf, waarbij we dagprogramma’s uitschrijven waar mensen zich goed bij voelen en wat bij hem of haar past. Afvallen is goed te doen maar het op gewicht blijven dat blijft een uitdaging. Ook als je op gewicht bent helpen we je om stabiel te blijven. Wanneer mensen vinden dat ze hun doel hebben behaald, hebben we een nazorgtraject. Daarmee kunnen ze blijven langskomen en op gewicht blijven.”

Bewustwording van levensstijl

“Het totaalplaatje zijn we nu mee bezig”, vult Nicole aan. “Het bewust worden van je levensstijl. Gewichtsbeheersing heeft naast het dieet ook te maken met activiteiten, sporten, goed slapen, goed in je vel zitten etc. Daar heb je allerlei pijlers voor. Waar ben je mee bezig? Eet ik regelmatig? Zijn er dingen in het leven die ik kan veranderen om beter in mijn vel te zitten? Er zijn meer factoren en daarbij bieden wij veel meer dan een plan met shakes. Ook voor ondersteuning, begeleiding, motivatie en bewustwording kunnen mensen hier terecht. De drempel moet laag zijn voor cliënten om hier te komen. Het is belangrijk om te weten hoe cliënten in hun vel zitten.

1 op 1 is uniek om de persoonlijke touch. We werken met korte lijntjes en een persoonlijke consulent die de cliënt begeleidt. Ze kunnen alles delen, hun hele levensverhaal kunnen ze hier kwijt. Hier krijg je echte begeleiding, daarvoor zijn wij geschoold en hebben we ook een geheimhoudingsplicht.”

Slank naar de zomer van 2024

“Sinds corona merken we dat mensen zelf vaker bewuster leven voor een gezond gewicht. Nu starten ze op alle tijden, voorheen was het altijd januari, na carnaval, voor de zomer of na zomer. Toch zie je nog vaak dat mensen denken: ‘Shit, ik moet nog zoveel kilo kwijt om in de zomer in mijn badpak te passen.’ Die gedachte moet anders. Binnen een maand 6 kilo afvallen is mooi, maar je moet het tijd geven om op gewicht te blijven. Wanneer je de tijd neemt hoef je jezelf niet alles te ontnemen. Een hapje en drankje op een verjaardag moet kunnen. Wanneer je nu begint in plaats van tien weken van tevoren hoeft het niet gehaast, en behaal je uiteindelijk geleidelijk een mooier resultaat. Wanneer je het doel hebt om in de zomer van 2024 in je bikini te passen kun je nu al beginnen, dan hoeft het niet zo strak. Nu is het een hele mooie tijd om te starten om in 2024 slank te zijn. Daarom hebben we deze maand een actie voor een gratis intake!”, vertellen de dieetconsulenten enthousiast.

Marieke benadrukt dat nieuwe consulenten in Oldenzaal en Tilligte altijd welkom zijn. “Ik ben alleen gestart en mijn agenda ontplofte. Nu kunnen we beter cliënten helpen. De praktijk groeit nog altijd snel. We willen gewoon alle mensen helpen en zijn daarom op zoek naar uitbreiding van het team. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen.” Voor een afspraak voor een intakegesprek of meer info kun je geheel vrijblijvend appen of bellen met een van de consulenten van Cambridge (Het 1:1 Dieet): Marieke Wiegink (0651305293), Lianne Damhuis (0616522184) of Nicole Wijkamp (0639274124).