Algemeen

Natura Docet organiseert een bijzonder bijenweekend voor jong en oud

DENEKAMP - Bij Museum Natura Docet in Denekamp vindt op 20 en 21 april een uniek bijenweekend plaats. In samenwerking met Imkervereniging Denekamp wordt er een interactief programma georganiseerd waarbij je alles leert over het fascinerende leven van bijen. Het is een uitgelezen kans om samen met je familie of vrienden op ontdekkingstocht te gaan en meer te weten te komen over deze belangrijke diertjes.

Duik in de wereld van de bijen

Tijdens dit weekend krijg je de unieke gelegenheid om zelf in een bijenkast te kijken en met eigen ogen te zien hoe bijen samenwerken. Je mag zelfs een echt imkerpak dragen en leren hoe je een beroker gebruikt om de bijen rustig te houden. Als klap op de vuurpijl kun je genieten van de heerlijke smaak van verse honing, rechtstreeks uit de bijenkast. Een ware traktatie voor je smaakpapillen!

Luuk van Laar, educatief medewerker bij Natura Docet én imker, vertelt: "We hopen dat mensen meer betrokken raken bij het welzijn van de bij, die onze steun goed kan gebruiken. Daarom leggen we uit wat de functie van bijen is en wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat bijen het goed hebben in je tuin."

Doe mee aan de Nationale Bijentelling

Dit jaar vindt de Nationale Bijentelling voor het eerst plaats gedurende tien dagen. Heel Nederland wordt gevraagd om een half uur lang bijen te tellen in de tuin of op het balkon. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we ze kunnen helpen. Dat is hard nodig, want meer dan de helft van de 360 bijensoorten in Nederland is bedreigd. Tijdens het bijenweekend kun je een telformulier ophalen aan de balie bij Natura Docet.

Het programma start beide dagen om 12.00 uur. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.naturadocet.nl