Algemeen

Meivakantie bij museum Natura Docet

DENEKAMP - De meivakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Tot en met zondag 12 mei staan er weer volop leuke activiteiten op de agenda voor jong én oud. Kijk je ogen uit tijdens demonstraties of steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens workshops. 

Op jacht naar waterdiertjes: Met schepnetjes, zoekkaarten en loepjes kunnen de bezoekers kijken welke prachtige diertjes er allemaal in het water leven. En dat zijn er heel wat! Onder begeleiding ga je op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers.
Meet & Greet: Heb je altijd al eens oog in oog willen staan met een koningspython of een baardagaam? Dan is dit je kans! Loesje de Koningspython en Barry de Baardagaam kijken ernaar uit om je te ontmoeten tijdens de meet & greet momenten.
Interactieve kinderlezing: Wil je weten hoe gierzwaluwen al slapend kunnen vliegen? Of ben je benieuwd wat bruggen, pleisters en verpakkingen met eieren te maken hebben? Kom dan op dinsdag 7 mei naar Natura Docet, waar Annemarit van Broekhoven je meeneemt op ontdekkingsreis door het Vogelrijk.
Zet ‘m op: Wil jij zien hoe dieren worden opgezet? Of hoe fossielen worden geprepareerd? Kijk live mee tijdens de demonstraties en stel al je vragen.

Naast de speciale activiteiten biedt Natura Docet ook de vaste collectie vol wonderen. Ga op ontdekkingstocht door de zalen met opgezette dieren, bewonder bijzondere stenen en fossielen uit de oertijd en ga zelf op fossielenjacht. Voor de jonge avonturiers is er een fotospeurtocht door het museum en zij kunnen zich uitleven in de museumtuin.

Even pauzeren?

Na al deze avonturen kun je even bijkomen in het tuincafé met een drankje en een kleine lunch.

Plan je bezoek

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het volledige programma tijdens de voorjaarsvakantie? Bezoek dan de website www.naturadocet.nl en plan je bezoek. Tot snel!

Let op: Het museum is gesloten op Hemelvaartsdag.