Algemeen

Medewerkers Parker Hannifin maken tuin woonzorgcentrum Gereia zomerklaar

ODLENZAAL - Medewerkers van Parker Hannifin uit Oldenzaal hebben de tuin van het Oldenzaalse woonzorgcentrum Gereia opgeknapt. Het project werd uitgevoerd als onderdeel van het vrijwilligersprogramma ‘A Better Tomorrow’, waarbij iedere medewerker van het bedrijf jaarlijks vier uur tijd krijgt voor vrijwilligerswerk. Afgelopen najaar hebben medewerkers van de vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht al het strand van Ouddorp schoongemaakt.

De vrijwilligers van Parker hebben de tuin van het zorgcentrum nieuw leven ingeblazen door het onkruid te verwijderen, struiken te snoeien, het terras schoon te spuiten en nieuwe bloemen en planten te planten. Het resultaat is een schone en kleurrijke tuin die de bewoners van het woonzorgcentrum kunnen gebruiken om te ontspannen en te genieten van de natuur.

"Het is geweldig dat een bedrijf als Parker tijd vrijmaakt om ons te helpen. Met de krappe budgetten in de zorg moeten we altijd schuiven en dan schiet groot onderhoud in de tuin er vaak bij in. Dankzij Parker en hoveniersbedrijf Donker Groen kunnen we nu weer een tijd vooruit”, aldus vrijwilligerscoördinator Petra Aalders. Ook Donker Groen heeft voor de gelegenheid een medewerker gratis beschikbaar gesteld. De planten zijn gesponsord door het Tuin Totaal Oldenzaal.

“Als Parker vinden we het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de samenleving”, aldus Business Unit Manager Erik Mesman. “We deden altijd al veel aan sponsoring, maar nu is ook de mogelijkheid van vrijwilligerswerk erbij gekomen. En het is ook goed voor ons om onze kantoorhandjes eens te laten wapperen.”