Algemeen

Mango Mobility Almelo biedt grootste keuze in rollator en scootmobiel

ALMELO - Voor veel mensen is het een drempel om een scootmobiel aan te schaffen. “Maar als de mensen eenmaal hebben ervaren hoeveel vrijheid ze er mee terug krijgen, willen ze niet meer terug”, weten Ellen en Peter van Puffelen van Mango Mobility aan de Einsteinstraat. Al bijna 12 jaar adviseren en repareren zij scootmobielen, rollators en rolstoelen. “Mango brengt leuke dingen dichterbij.”

Peter en Ellen van Puffelen, eigenaren van Mango Mobility Almelo, helpen graag bij de aanschaf van een scootmobiel. Foto: Bianca Hellemons

Waar Peter zich richt op de reparatie, houdt Ellen zich meer met de verkoop en administratie bezig. Samen zorgen ze er zes dagen per week voor dat Almelo en omgeving mobiel blijft. In het pand aan de Einsteinstraat biedt Mango Mobility een groot assortiment aan rollators. “We hebben de klassiekers, maar mensen willen steeds meer luxe. We hebben lichte rollators, met luchtbanden, zeer compact inklapbare modellen. Het ligt er aan wat je er mee wilt gaan doen.” De prijzen variëren daardoor van onder de honderd euro tot modellen van enkele honderden euro’s. De modellen Drive nitro en Tropo trojo worden het meest verkocht. “Na een rondje binnen laat ik mensen altijd een stukje buiten lopen. Zo kan je het beste ervaren met welke rollator je het fijnst loopt." 

Een groot deel van het pand is gereserveerd voor scootmobielen. “Als een rollator niet meer genoeg ondersteuning biedt en je steeds afhankelijker wordt van anderen in je mobiliteit, kan een scootmobiel heel veel uitkomst bieden”, weet Ellen. “Als je op je heup valt, ben je nog verder van huis.”

Door de band die ze in de loop der jaren met klanten hebben opgebouwd, horen Peter en Ellen de mooiste verhalen van klanten die hun vrijheid terug hebben gekregen. Met een scootmobiel naar de binnenstad, een boodschap doen in de supermarkt of opa’s en oma’s die weer op pad kunnen met hun kleinkinderen. “Dat is het mooie van dit vak: je geeft de mensen een stuk vrijheid terug.”

Net als bij de rollators is de keuze groot. Zo zijn er modellen met een bereik van 50 tot 140 kilometer. Ook de snelheid varieert daarbij. Voor mensen die liever niet alleen op een scootmobiel rijden, is er zelfs een duoscootmobiel. “We luisteren zo goed mogelijk naar de klant wat de wensen zijn en stemmen daar ons advies op af. We maken een afspraak zodat de klant een stukje kan rijden, de scootmobiel kan ervaren, zodat je echt een goede keuze maakt.”

Onderhoud en reparatie

Voor wie een scootmobiel of rollator bij Mango Mobility heeft aangeschaft, wordt ook het onderhoud verzorgd. Een deel van het pand aan de Einsteinstraat is ingericht met reserveonderdelen en als werkplaats. “Door de jaren heen weet je wat er aan een scootmobiel kan mankeren. We halen het vervoersmiddel bij je thuis op en brengen het na onderhoud weer bij je terug”, zegt Ellen. “We doen alles in eigen beheer.”

Bij Mango Mobility Almelo bieden ze nog een stukje extra service. Ellen heeft drie routes uitgezet voor scootmobielgebruikers. Ze gaan richting Delden en Ypelo. “Ze zijn goed toegankelijk en niet te lang. Een man die al maanden niet meer buiten was geweest, heeft er enorm van genoten.” De routes zijn af te halen bij de winkel van Mango aan de Einsteinstraat. Je kan dan gelijk de banden van de scootmobiel laten oppompen. En de koffie staat altijd klaar.

Voor wie nog twijfelt over de aanschaf van een scootmobiel, heeft Ellen slechts één advies. “Begin niet te laat. Mensen zien er vaak best tegenop om een rollator of scootmobiel uit te zoeken, maar ze gaan hier vaak lachend de deur weer uit. Je kunt binnen blijven zitten of je krijgt je stukje vrijheid terug. Hoe mooi is het om met je scootmobiel de Graven Allee af te rijden, de vogels horen fluiten en de wind door haren te voelen. Dat zijn toch geluksmomentjes? En dat geven we de mensen graag weer terug.”

Kom gerust langs in de winkel en ervaar hoe het is door proef te rijden. Mango Mobility aan de Einsteinstraat 8 is geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie zie www.mangomobility.nl/winkels/almelo.