Algemeen

Maakdag Festival in de Bibliotheek Ootmarsum

OOTMARSUM - Creëer je eigen Maak Experience tijdens de negende editie van het Maker Festival Twente! Naast een vierdaags festival in Roombeek Enschede (2 t/m 5 mei) toert het festival door Twente en doet op 15 mei Bibliotheek Ootmarsum aan. Bezoek het Maakdag Festival en volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Wat kun je allemaal doen op een Maakdag Festival?

Experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen avatar waarmee je kan dansen.

Maar er is meer! Verwonder en bekijk in het Kijk- en DoeLab ‘De Kreeft’, het electro-mechanische fantasiedier van Tristan Kruithof, die laat zien dat je ook creatief naar techniek en technologie kan kijken. Bezoek de kleurrijke expositie van neonobjecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

Datum: woensdag 15 mei
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Ootmarsum
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Toegang: vrije inloop
Meer info: www.bibliotheekdinkelland.nl

Uw reactie