Algemeen

Maakdag Festival in Bibliotheek Tubbergen

TUBBERGEN - Creëer je eigen Maak Experience tijdens de negende editie van het Maker Festival Twente! Het festival toert door Twente en doet op woensdag 29 mei Bibliotheek Tubbergen aan. Bezoek het Maakdag Festival en volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Wat kun je allemaal doen op een Maakdag Festival?

Experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen avatar waarmee je kan dansen.

Maar er is meer! Verwonder en bekijk in het Kijk- en DoeLab ‘De Kreeft’, het electro-mechanische fantasiedier van Tristan Kruithof die laat zien dat je ook creatief naar techniek en technologie kan kijken. Bezoek de kleurrijke expositie van neonobjecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab.

Datum: woensdag 29 mei
Tijd: 14.00–15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Tubbergen
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Toegang: vrije inloop

Meer info: www.bibliotheektubbergen.nl