Algemeen

Leerlingen van Het Erasmus zetten zich in voor de stad

ALMELO - In het kader van het 150-jarig jubileum van scholengemeenschap CSG Erasmus vindt op vrijdag 15 maart ‘HetErasmusDoet’ plaats. Het Erasmus wil in dit jubileumjaar graag iets teruggeven aan de stad Almelo, vandaar dat er op de eerste dag van het jaarlijkse NLdoet ruim tweehonderdvijftig leerlingen van Het Erasmus op pad gaan om verschillende activiteiten mét en vóor anderen te doen. Wethouder Eugène van Mierlo is aanwezig bij de aftrap van deze dag en gaat een handje helpen bij enkele activiteiten. 

Vanuit de verschillende locaties van de scholengemeenschap (isk, praktijkonderwijs en mavo/havo/vwo) zijn activiteiten gekozen voor HetErasmusDoet. Zo gaan de brugklassers van de locatie mavo/havo/vwo onder andere afval opruimen onder begeleiding van een afvalcoach, helpen bij kringloopwinkel Wawollie, droomdekentjes maken voor Stichting de Regenboogboom, spelletjes doen met ouderen, de waterspeelplaats klaarmaken in Doepark de Hagen, high teaën met bewoners van de Klokkenbelt en worden er op verschillende plekken groenwerkzaamheden uitgevoerd.

De leerlingen van het praktijkonderwijs gaan klusjes doen bij hun buren in de Horstlaan; zo gaan ze de ramen lappen, tuintjes lenteklaar maken en ze gaan wat lekkers bakken voor de buren, zoals cup cakes of appeltaart. En de isk-leerlingen hebben de afgelopen periode zo’n honderdvijftig nestkastjes gemaakt. Die gaan ze op vrijdag 15 maart onder begeleiding van vrijwilligers van IVN Almelo ophangen rondom de isk en in het park van de Aalderinkshoek.

Voor de leerlingen is dit een mooie manier om iets goeds te doen voor de buurt en de stad. Zo kunnen ze ervaren dat vrijwilligerswerk ertoe doet én hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers is voor maatschappelijke organisaties en de samenleving. De Erasmusleerlingen en hun begeleiders zijn te herkennen aan hun oranje veiligheidshesjes met op de achterzijde HetErasmusDoet.

Aftrap van HetErasmusDoet: 09.30 uur
Hoofdlocatie mavo/havo/vwo
Sluiskade Noordzijde 68, Almelo