Algemeen

De hele week volop feest en activiteiten in Langeveen

Langeveense dj’s draaien vanuit Glazen Huis plaatjes voor nieuwe MFA

LANGEVEEN - Inwoners uit Langeveen en Bruinehaar stropen de mouwen alvast op. Zij helpen komende week mee met en bij het uitgebreide activiteitenprogramma dat maar één doel heeft: zoveel mogelijk geld ophalen voor de bouw van de MFA. De feestweek krijgt volgend weekeinde een knallend einde met onder andere een  familie- en vriendenbrunch zondag 9 juni en een spectaculaire (vakantie)veiling. Vanuit het Glazen Huis draaien dj’s Hans Plegt en Diederik Nijkamp van vrijdagmiddag 7 tot en met zondagavond 9 juni plaatjes. Waarvoor? De MFA natuurlijk!

De activiteitencommissie bestaande uit Hans Plegt, Ewald Waaijer, Eddy Weusthuis, Ruben Engbers, Isa Plegt, Anne-Lotte Tijhuis, Marleen Gehring, Erik Oude Hendriksman, Edwin Plegt, Diederik Nijkamp, Meike Pegge en Connie Hemmes werkt voor het hele evenement samen met de Stichting Volksfeesten Langeveen-Bruinehaar. ‘Ontzettend mooi dat zij ons het podium gunnen om deze acties in hetzelfde weekeinde te houden. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Hart en ziel voor de MFA

Maanden van regelen, vergaderen, organiseren en uitkijken. De verschillende commissies binnen de stichting MVL, Maatschappelijk Vastgoed Langeveen zijn er druk mee. Maar de intensieve aanloop nadert z’n hoogtepunt: de feestweek met aansluitend het activiteitenweekeinde ten behoeve van de bouw van de nieuwe MFA die waarschijnlijk medio 2026 wordt opgeleverd.

Een flink deel van de kosten van het gebouw (ruim € 700.000) moet vanuit de samenleving komen. Door zelfwerkzaamheid kan hierop vijf ton bezuinigd worden. Dan blijft er nog een substantieel bedrag over van € 200.000. En daar zetten beide dorpen zich met hart en ziel voor in.

Glazen Huis

De stroom aan initiatieven lijkt onophoudelijk door te gaan. Want onlangs maakte de activiteitencom- missie nóg een nieuw onderdeel bekend: het Glazen Huis in Langeveen. Daarin sluiten dj’s Hans Plegt en Diederik Nijkamp zich gedurende het weekeinde op en draaien er plaatjes tegen betaling. “Het Glazen Huis staat op het feestterrein aan de Vasserdijk-Hardenbergerweg”, informeert Connie Hemmes namens de commissie. “De dj’s beginnen vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur te draaien. Alles wordt live uitgezonden op radiofrequentie 88.4 FM. Voor het aanvragen van plaatjes is er een speciaal telefoonnummer: 06-20904216.”

Zaterdag krijgen de heren ondersteuning van Britt Plegt en Demi Steggink. Zondag staan Carlijn Plegt en Bente Pouwels de dj’s bij. Het viertal begeeft zich deze dagen als razende reporters in de tent en op het feestterrein voor interviews en gekkigheid met de aanwezigen.

(Vakantie)veiling

Een ander spraakmakend onderdeel van het activiteitenprogramma is de afsluitende veiling vanaf 17.00 uur. Achttien items gaan er onder de hamer, waaronder een fiets clinic verzorgd door Hennie Kuiper.

Ook de vakantieveiling houdt de gemoederen bezig. Verschillende inwoners uit Langeveen en Bruinehaar stellen hiervoor hun vakantiewoning in binnen-of buitenland een week beschikbaar. De veiling is vorige maand van start gegaan en sluit zaterdag 8 juni om 23.59 uur. Maar dat betekent nog niet het einde van de vakantieveiling. In de tent kan namelijk nog een tijdje worden doorgeboden. Wie uiteindelijk de koffers mogen pakken wordt zondagavond 9 juni bekendgemaakt na de algemene veiling. De feestweek wordt afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag.

Connie Hemmes is samen met de commissieleden enorm benieuwd wat de tomeloze inzet van Langeveen en Bruinehaar heeft opgebracht: De Bruinehaarse zegt wel realistisch te blijven. “Het is een illusie om te denken dat we het hele bedrag in één weekeinde bij elkaar ’fietsen’”, zegt ze. “We hebben gelukkig nog anderhalf jaar de tijd. Mensen kunnen dus nog aanvullende ludieke acties van ons verwachten. We zijn zeker nog niet klaar.”

Op de foto ziet u de dj’s die vrijdagmiddag 7 juni vanaf 16.00 uur plaatsnemen in het Glazen Huis in Langeveen: Diederik Nijkamp (links) en Hans Plegt.

Uw reactie