Algemeen

Kookles op de Martinus

LOSSER - Vier leerlingen van het Twents Carmel College hebben in samenwerking met Merlin Aalberts van Eetbewust.nu een kookworkshop gegeven aan groep 7 van KBS de Martinus in Losser. Het doel was hierbij om de kinderen wat te leren over gezond eten, veilig snijden en vleesvervangers zoals meelwormen. 

Hierbij hebben ze de kinderen verschillende dingen laten koken: chapati, doperwtenmuntsoep, chocoladefondue met meelwormen, popcorn en bruchetta. Na schooltijd waren de ouders welkom om de dingen die de kinderen hadden gemaakt te proeven. Ze willen Merlin, Eetbewust.nu, het Twents Carmel College, meelwormen bedrijf WORMM en FCNoaber bedanken voor het mede mogelijk maken van deze fantastische ervaring.

Merlin is kinderdiëtist en begeleid in haar praktijk kinderen met kritische eetgedrag, overgewicht, ondergewicht, voedselovergevoeligheid/allergie, buikpijn en/of poepproblemen. Vanuit haar praktijk heeft ze aangeboden om in het kader van maatschappelijke betrokkenheid vrijwillig met hen een kookles te organiseren op een basisschool. Merlin: “Het was een erg leuke ervaring en even helemaal wat anders dan wat ik normaal doe. Het is leuk om te zien hoe je kinderen kan stimuleren nieuwe dingen te proeven door het zelf te maken. Ik hoop dat in de toekomst meer scholen hun leerlingen dit kunnen aanbieden, er komt namelijk van alles aan bod wat te maken heeft met school, zoals het goed lezen van recepten, het omrekenen van bijv. dl naar ml, verbetering van motorische vaardigheden door het gebruik van keukenspullen en goed samenwerken.Als scholen belangstelling hebben voor een kookles kunnen ze hier subsidie voor aanvragen via stichting Jong Leren Eten. Meer weten over  koken in de klas of voedingsadviezen via EetBewust.nu, neem dan contact op via www.eetbewust.nu, info@eetbewust.nu of tel. 06-24858001.