Algemeen

Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal start nieuwe basiscursus muziek

OLDENZAAL - De Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal start met een nieuwe basiscursus muziek, AMV, voor kinderen vanaf groep 3. Samen met leeftijdgenootjes muziek maken is het mooiste dat er is. Daarom wordt deze cursus heel laagdrempelig gehouden.

Bij deze cursus wordt gebruik gemaakt van o.a. een super instap instrument: een hippe blokfluit. Tijdens deze lessen staat het plezier maken met muziek voorop. Naast noten leren worden er ook spelletjes gedaan en zal kennis gemaakt worden met eigen muzikanten. De lessen worden gegeven door een gecertificeerde vakdocent.

Op dinsdag 15 oktober is er om 16.00 uur een proefles in het verenigingsgebouw aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal. Dan kan vrijblijvend kennis worden gemaakt met de lesmethode en de docent. Belangstellenden hiervoor kunnen zich aanmelden via een mail naar opleidingen@semper-crescendo.nl. Ouders zijn hierbij ook van harte welkom. De vervolglessen starten wekelijks vanaf dinsdag 29 oktober om 16.00 uur, eveneens in het verenigingsgebouw aan de Wilhelminastraat.

Naast deze AMV cursus neemt de vereniging ook deel het project BoesCoolTuur. Er worden vier cursussen aangeboden, t.w.: trompet; klarinet; dwarsfluit en slagwerk. Deze cursussen worden gegeven door eigen vakdocenten, eveneens in het verenigingsgebouw. Van deze vier cursussen wordt in het bijzonder aandacht gevraagd voor de geheel vernieuwde klarinetopleiding en de vereniging is bijzonder blij hiervoor klarinetdocente Nikki Kleijsen gestrikt te hebben.  Zij staat in de regio bekend als een zeer gedrevener klarinetdocente.