Algemeen

Kinderliefde ook na de dood

TUBBERGEN - Ze was erg ziek, Annelies Letteboer-Nijhuis uit Tubbergen. Maar helder genoeg om haar hart te volgen. Ze wilde iets betekenen voor kinderen. Ook na haar dood. Per slot van rekening zijn er zoveel kinderen die geen onbezorgde jeugd hebben. Voordat ze definitief haar ogen sloot, had ze geregeld dat er bij haar afscheid een collecte zou zijn voor de Verjaardagsbox van de gemeente Tubbergen.

Annelies overleed op 2 mei 2023, ze was nog maar 69 jaar oud. Op 5 mei kon men afscheid van haar nemen en de familie condoleren in De Delle te Tubbergen. Annelies had geregeld dat daar een box zou staan waarin de mensen een bijdrage konden stoppen. Dit alles voor de kinderen die tussen wal en schip vallen. De kinderen die Annelies zo aan het hart gingen. De opkomst was groot, de box vulde zich gestaag. Ook na de crematie kwamen er nog giften binnen.

Dankbaarheid

Op 30 mei kwam Annelies’ man Harry met zijn zoon naar het gemeentekantoor van de SWTD in Tubbergen. Anne Lansink van het armoedebeleid in de gemeente nam het fantastische bedrag van 1165,95 euro in ontvangst. Een moment van een lach en een traan. Maar vooral van dankbaarheid. Met het geld dat Annelies Letteboer na haar dood aan de verjaardagsbox schonk, kunnen weer veel kinderen verrast worden bij hun verjaardag, tijdens de vakantiemaand of met Sinterklaas. Dat is precies wat Annelies wilde. De Verjaardagsbox Tubbergen zorgt voor een feestelijk tintje in gezinnen die het niet breed hebben. De verjaardagsbox krijgt geen subsidie, ze is afhankelijk van giften en sponsors. En natuurlijk van een groot aantal geweldige vrijwilligers! Zie ook www.verjaardagsboxtubbergen.nl.