Algemeen

Kinderen zorgen voor kinderen

TUBBERGEN - Vier kinderen hebben namens de communicanten van dit jaar op donderdagmiddag 20 juni een cheque overhandigd aan Paula Timmers en Sanne Alberink van de Verjaardagsbox Tubbergen. Alle communicanten hadden namelijk een deel van het geld dat ze bij hun Eerste Communie ontvangen hadden afgestaan voor kinderen uit gezinnen die wat minder te besteden hebben. Op de cheque stond het mooie bedrag van 386 euro! 

De vier kinderen werden met de begeleidende ouders, Lucie Braakhuis van de werkgroep Eerste Communie Tubbergen en pastoraal werker Christianne Saris, hartelijk ontvangen door Sanne Alberink en Paula Timmers van de Verjaardagsbox.

Er werd gezamenlijk koffie, thee en ranja gedronken. Vervolgens liet Sanne zien wat er in een verjaardagsbox zit aan versnaperingen, versieringen en cadeautjes, zodat de betreffende kinderen toch een mooie dag kunnen hebben. Ze vertelde hoe de Verjaardagsbox tot stand gekomen is en wat er aan voorwerk verricht wordt. En dat de kinderen die de box krijgen in de gemeente Tubbergen wonen. Er werd belangstellend geluisterd naar haar verhaal en er werden vragen gesteld, zodat er een echt gesprek ontstond.

Vervolgens werd de cheque overhandigd. Sanne en Paula waren erg blij met gulle gift van de communicantjes. Ze vertelden dat ze het geld heel goed konden gebruiken. Het was een heel gezellig en waardevol uurtje met elkaar. Kinderen die voor andere kinderen zorgen en zo vriendschap en liefde verspreiden. Alle communicantjes heel hartelijk dank voor de gulle gaven!