Algemeen

Stichting Oost Europa Dinkelland

Kinderen (in Nederland) voor Kinderen (in Oekraïne)

DENEKAMP - Zoals iedereen heeft kunnen lezen in dit weekblad zijn vorige week de schoolmeubelen die gedoneerd waren door twee scholen in Denekamp afgeleverd bij enkele scholen in Oekraïne, die hiervoor zeer dankbaar waren. Deze week is er een nieuwe ’Kinderen voor Kinderen’. Klein, maar met zeker een even grote betekenis.

Een aantal weken geleden ontving de Stichting Oost Europa Dinkelland een aantal speeltjes en knuffels van een tweetal kinderen. Ze wilden wel heel zeker weten dat de knuffels goed zouden aankomen in Oekraïne en naar kinderen zouden gaan die ze hiermee blij konden maken. De betreffende knuffels kwamen ze samen met hun ouders brengen. Op hun verzoek is hiervan een foto gemaakt op de inzamellocatie van de stichting.

Met de eerstvolgende vrachtwagen met hulpgoederen die naar Oekraïne werd verzonden (het vijftiende transport) zijn de knuffels, samen met veel andere zaken die men goed kan gebruiken, daar inmiddels aangekomen. Onlangs ontving de stichting een foto van precies dezelfde knuffels met enkele Oekraïense kinderen, die hier heel gelukkig mee zijn gemaakt. Zo zie je maar weer dat geluk in een klein hoekje zit.

Dit is slechts een klein voorbeeld waarom de Stichting Oost Europa Dinkelland met veel inspanning door vrijwilligers de zichzelf opgelegde taken verricht. Uiteraard gaat het niet alleen om speelgoed maar wel vaak om kleine dingen: een bed, een deken, kleding, medicijnen, et cetera, waaraan de mensen in Oekraïne grote tekorten hebben. Nog steeds!

Daarom gaan de wekelijkse inzamelingen gewoon door. Elke zaterdagochtend staan de vrijwilligers van de Stichting Oost Europa Dinkelland trouw klaar om alle binnenkomende goederen in ontvangst te nemen en te verpakken voor verzending naar Oekraïne. Een overzicht van alle zaken die de Stichting kan gebruiken is te vinden op de website www.oosteuropa-dinkelland.nl/goederenlijst. Belangrijk: alle zaken moeten wel in goede staat en schoon zijn!

Doneren kan via de QR-code op de website (www.oosteuropa-dinkelland.nl) of direct op bankrekening NL18RABO0190772832. De transportkosten zijn hoog en financiële steun hiervoor is echt nodig om alles in Oekraïne op de juiste plek te kunnen krijgen. Bij vragen kunt u bellen: 06-54335049 (Jan Molenaar).

De mensen in Oekraïne zijn u dankbaar!

Uw reactie