Algemeen

KBO Vasse met de Molenberg Express op verkenning

VASSE - De KBO Vasse had donderdag 16 mei weer haar jaarlijkse uitstapje. Dit jaar stond een rondrit met de Molenberg Expres op het programma. Nadat iedereen was ingestapt, ging het bij nog droog weer rond twee uur vanaf ’station’ Gasterij de Bakker richting Landgoed Singraven in Denekamp.  

Al snel veranderde het weerbeeld en was er de eerste stevige bui. Op Landgoed Singraven aangekomen, plensde het als nooit tevoren. De Molenberg Expres zette zich weer in beweging en de tocht werd voorgezet. Via binnenweggetjes kwamen de deelnemers aan bij Erve Broam in Agelo, de trots van de familie Scholten Linde.

De boerderij heeft een karakteristiek voorhuis en drie fantastische gevels. Christel Scholten Linde had gezorgd voor koffie met lekker gebak. Door de regen moest het programma omgegooid worden en eigenaar Leo was bereid om een rondleiding te geven. Hierna kon iedereen nog even rondkijken. Vanwege de regen kwam de geplande picknickstop noodgedwongen te vervallen. De eigengemaakte hapjes kwamen hier al op tafel...en een drankje was er natuurlijk ook.

Van Erve Broam ging het via binnenwegen weer richting Vasse. Bij Gasterij De Bakker stond de leden een heerlijk driegangendiner te wachten met als altijd een lekker toetje van vanille-ijs en bavarois pudding. Ondanks de regen waren er toch alleen maar positieve geluiden te horen als: “Een heel gezellige middag”, ”Een mooi bezoek aan Erve Broam” en ”Goed ingespeeld op de regen”. En nu: op naar de vakantie.

Opstarten na vakantiereces

Na de vakantie gaat de KBO Vasse weer van start op donderdag 19 september met een eucharistieviering in de kerk van Vasse. Aansluitend doet imker Fons ter Haar bij restaurant Het Bolscher zijn verhaal over ’Bijen...alles wat je moet weten over bijen’.