Algemeen

KBO Reutum en Haarle over veilig verkeer

REUTUM/HAARLE - Drieënzestig KBO leden hebben onlangs in het Kultuurhoes de nieuwste informatie met betrekking tot veiligheid in het verkeer ontvangen.

Na een kop koffie of thee met wat lekkers opende voorzitter Hennie Deterink de middag met een aantal mededelingen. Daarna werden de leden door Cees Sagel van Veilig Verkeer Nederland meegenomen door de wir war van de nieuwste ontwikkelingen in het verkeer.

Opfrissen

De thema’s die in het eerste deel van de middag voorbijkwamen, hadden betrekking op nieuwe verkeersborden, belijning van wegen en rotondes. Voor de meesten was het al meer dan veertig jaar geleden dat ze rijlessen hebben gevolgd en opfrissen was dus meer dan welkom. De heer Sagel toonde beeldmateriaal en er werden vragen gesteld waarop de leden door middel van een ja/nee bordje of een keuze uit A, B, C of D hun antwoord konden geven.

Een pauze met een verfrissend drankje was erg welkom want de inspanning was bij de meeste gezichten er wel af te lezen. Het tweede deel van de middag kwam alcohol en medicijngebruik in het verkeer aan de orde. Na nog weer wat quizvragen te beantwoorden werd de middag afgesloten met het gebruikelijke broodje met een heerlijke snack. De voorzitter dankte de heer Sagel voor de interessante uitleg. De kosten voor de bijspijkercursus nam rijschool Peter Brunninkhuis voor zijn rekening, waarvoor dank.

Ontspanningsmiddag

Op donderdag 4 april vindt er weer een ontspanningsmiddag plaats. Er kan dan gefietst of gewandeld worden en jeu de boules worden gespeeld. Ook komen de gezelsschapspellen weer op tafel. De middag begint om 14.30 uur met koffie in het kultuurhoes.

De volgende activiteit, een bezoek aan de buffelfarm in Noord-Deurningen, is op 18 april. De leden kunnen zich hiervoor opgeven bij Gerrie of Marga. Meer informatie hierover is te vinden in het eerstvolgende informatieblad en op de website van de KBO Overijssel bij de activiteiten van de afdeling Reutum en Haarle.

Uw reactie