Algemeen

KBO Geesteren naar Pantropica

GEESTEREN - Met een busreis wordt jaarlijks het activiteitenprogramma van de KBO Geesteren afgesloten, en deze keer was de bestemming het junglepark Pantropica in Luttelgeest in Flevoland, beter bekend als de Orchideeën Hoeve. Klokslag 10.00 uur kon de reis beginnen met een tot de laatste plaats bezette bus. 

Na de verwelkoming door voorzitter Martin de Jong werden de KBO-leden voorgesteld aan de chauffeur, die een prachtige route had uitgestippeld en van diverse plaatsen bijzonderheden wist te vertellen, bijvoorbeeld over het ontstaan en de naamgeving van Balkbrug, Dedemsvaart enz. Aangekomen in Luttelgeest werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijke lunch, waarna ze konden genieten van al het moois wat het park te bieden heeft. Natuurlijk volop orchideeen in diverse maten, kleuren en vormen, maar ook talloze (water-)vogels, vissen, aapjes, diverse bloemen en planten, echt te veel om op te noemen. De ouderen waren vol lof over de gemaakte keuze.

Aan het einde van de rondwandeling wachtte hen nog koffie met gebak, waarna ze met de bus een rondtocht maakten, o.l.v. een plaatselijke gids, door een groot deel van de Noordoost-polder. De gids vertelde over het ontstaan en de ontwikkeling van het landschap, bijzondere bouwstijlen, boerenbedrijven en mega glastuinbouwbedrijven, waar een groot deel van onze bloemen, planten, groente en fruit geteeld wordt. Allemaal erg interessant en verhelderend, dus werd de gids beloond met een welgemeend applaus.

Even na 16.00 uur ging de reis weer richting Geesteren, waar Jan en Marga (Kottink) weer een super goed verzorgd driegangendiner voor de leden hadden klaarstaan. Al met al een zeer geslaagde dag; en de leden zien al weer uit naar weer een heel seizoen vol activiteiten, informatief, cultureel, muzikaal, vermakelijk, het krijgt allemaal weer een beurt. Dus wie nog zin heeft om zich bij de KBO Geesteren aan te sluiten: ieder is van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Het bestuur wenst allen een fijne vakantie.

Uw reactie