Algemeen

Jubilarissen Eensgezindheid

OVERDINKEL - De jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners van de Chr. Toneelvereniging Eensgezindheid Overdinkel was op zaterdag 11 mei. Traditiegetrouw startte deze avond om 19.30 uur met de opening door voorzitter Hala Bryk. Na het welkomstwoord werd het tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Er werd gestart met Gerrie Jonker. Zij is 50 jaar lid van Eensgezindheid. Op haar zeventiende is zij lid geworden. Om de woorden van de voorzitter maar te citeren, ‘een gemakkelijk lid en speelster’. Als één van de eersten tijdens de repetities de rol kennen en tot in perfectie een voorbeeld voor de medespelers. Nooit zeuren over de rol, altijd schikkend in het belang van de vereniging. De laatste jaren niet meer echt op het toneel te vinden, maar in de loop der jaren een vaste rots in de branding achter de schermen. Zorgen dat alles klaar staat voor de spelers en zorgen dat iedereen op tijd op het toneel verschijnt. En tijdens de laatste repetitieperiode werd veelvuldig de taak van souffleur op zich genomen. Kortom, zo’n lid die er eigenlijk altijd is maar waarvan de inzet soms een beetje ongezien blijft. Ook echtgenoot Rudolf is lid van de vereniging en is ook altijd aanwezig. Samen zijn ze een team binnen de verenigingen van grote waarde voor het toneel en voor de OvO. Ze worden bedankt voor de afgelopen 50 jaar, gepaard met een cadeau en bloemen en een attentie voor Rudolf.

Daarna volgde een wel heel bijzondere jubilaris, Wiesje Kuiper is maar liefst 70 jaar lid! Zij maakte het de voorzitter niet makkelijk. Niet om haar te huldigen, want dat deed ze natuurlijk met veel plezier. Maar meer om het feit dat Wiesje ondertussen al zo vaak gehuldigd was door Hala, dat ze bang was om herhaling te vallen.

Wiesje werd als veertienjarig meisje al lid van Eensgezindheid en vanaf dat moment ook een vaste schakel binnen de vereniging. Ze heeft ontzettend veel rollen gespeeld, zowel grote als kleine, waarvan sommige hilarisch. Zoals de kunstenares in ‘Een heerlijk huisje buiten’ en samen met Margje in ‘Er loopt een streepje door’, met de geweldige namen Sia en Meesje. Als de dames dan het toneel moesten verlaten zei de één: “Kom zus me gaan”,  waarop de ander dan zei: “Ja zus, me gaan.” Vooral de band tussen Wiesje en Margje was bijzonder en hecht.

Niet alleen als speelster vertolkte Wiesje een belangrijke rol binnen de vereniging, ook als bestuurslid was ze jarenlang betrokken. Eerst als secretaresse en later als penningmeester. En wel één die de hand op de knip hield en daar plukt Eensgezindheid nu nog de vruchten van.

Ook buiten het toneelspelen om was Wiesje altijd behulpzaam en betrokken. Bij rommelmarkten, euregiofeest en nu nog steeds bij de voorstellingen. Nooit was iets te veel en altijd deed ze alles met plezier.

Naast Eensgezindheid was Wiesje ook nog eens moeder, huisvrouw en zakenpartner in het familiebedrijf. Wat kan ze trots zijn op zichzelf, zo goed ze alles altijd regelde en met liefde deed. En tot op de dag van vandaag is Wiesje nog steeds een erg betrokken lid. Ondanks haar leeftijd, probeert ze nog veelvuldig aanwezig te zijn bij de repetities en geeft daarbij ook haar eerlijke mening wat ze ervan vindt. En ook is ze bij de voorstellingen zoveel mogelijk aanwezig, want er is niemand zo goed in lootjes verkopen als Wiesje.

Om Wiesje te bedanken was er natuurlijk een cadeau. Geen sieraad want die had ze na de vele huldigingen al genoeg. Daarom kreeg ze een theaterbon die ze zelf kan besteden bij voorstellingen naar keuze. En ook voor Wiesje waren er natuurlijk bloemen.

Tijdens dit jaarfeest waren ook de kinderen en kleinkinderen van de jubilarissen zo veel mogelijk aanwezig.
Na de huldigingen was er een fijn warm en koud buffet, waarna de voetjes van de vloer konden met livemuziek van het duo Eshuis uit Oldenzaal.
Eensgezindheid kan terugkijken op een gezellige en geslaagde avond. En daarna genieten van de zomerstop.
In september starten dan weer de repetities voor de voorstellingen van november.

Eensgezindheid is een gezellige vereniging en iedereen is erg betrokken met elkaar. Er heerst een groot saamhorigheidsgevoel bij de leden.

Mocht het jou ook leuk lijken om deel uit te maken van deze groep? Er is vooral nog ruimte voor mannelijke spelers in alle leeftijdscategorieën. En daarnaast zoeken ze nog één of twee mensen die handig zijn met licht en geluid. Lijkt je dit wat? Neem dan contact op met Sander, tel. 06-10285887.

Uw reactie