Algemeen

Internationale Vrouwendag met Vrouwen van en voor Almelo

ALMELO - De vereniging Vrouwen van en voor Almelo zijn op de internationale Vrouwendag, 8 maart, present in de bibliotheek om tulpen uit te delen aan vrouwelijke bezoekers. Ook wordt er een beperkte oplage van het boek, zwijgen van Maria Zachea uitgedeeld van 14.00 uur tot 16.00 uur. 

Na afloop van een golfclinic.
Na afloop van een golfclinic.

De Vrouwen van en voor Almelo houden ongeveer tien bijeenkomsten per jaar. Ze helpen elk jaar bij de Slingerbeurs om zoveel mogelijk goede matches te realiseren. Ze steken de handen uit de mouwen bij de Voedselbank en smeren onder andere de broodjes bij evenementen van Almelo Events. De Vrouwen doen hen best om een evenement te laten slagen.

"Wij willen graag ons steentje bij dragen, maar niet aan commerciële activiteiten”, laat Petra weten. Er komen regelmatig vragen om te helpen binnen en dan wordt overlegd of en hoe ze een bijdrage gaan leveren. Ook organiseren ze eigen activiteiten zoals een lezing, een golfclinic of een etentje. Ze hebben het samen heel gezellig.

De Vrouwen van en voor Almelo hebben een eigen website, maar voor actuele zaken zijn ze ook op facebook te vinden. Nieuwe leden zijn van harte welkom en organisaties en verenigingen die helpende handjes kunnen gebruiken mogen contact opnemen met Vrouwen van en voor Almelo via de website en facebook. Tulpen uitdelen op 8 maart is een andere mooie activiteit van de Vrouwen van en voor Almelo op de internationale Vrouwendag.