Algemeen

Inschrijving voor workshops druktechnieken gestart

ALMELO - Druktechnieken worden al sinds de Middeleeuwen beoefend en nog steeds houden velen zich met deze technieken bezig. Tussen 17 april en 15 mei zijn er in Almelo zeven workshops druktechnieken waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn. Geef je dus snel op! De workshops voor kinderen van vier tot zes jaar, van zes tot twaalf jaar en voor jongeren van twaalf tot achttien jaar zijn gratis. Ze worden gegeven door Cristina Bru van Kaliber Kunstenschool en Martine Evenhuis van Kijk&Doe. 

Expositie

De resultaten van deze workshops zijn van 22 tot en met 26 mei te zien in een aparte expositie op het Kunst Punt Almelo, Grotestraat 37. De expositie wordt woensdag 22 mei om 14.00 uur geopend. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Roggekamp Peitsch Fonds en het Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo.

Workshops drukwerktechniek

Drukken is een vermenigvuldigingsprocedé. De druktechniek werd in de vijftiende eeuw in Europa uitgevonden en gebruikt in de boekdrukkunst voor het vermenigvuldigen van geschriften. Een eenvoudige vorm van drukken is stempelen. Houtsnede, houtgravure, linosnede, stempelen, lithografie en etsen zijn drukwerktechnieken die gebruikt worden voor grafische beeldende kunst.

Workshop drukwerktechniek - Maak je eigen stempel

Leeftijd 4 - 6 jaar. Tijdens deze workshop maak je je eigen stempel door een tekening te maken op foamrubber. De stempel wordt afgedrukt op A4 papier. Doe je mee aan deze workshop dan word je werk tentoongesteld bij Het Kunstpunt in Almelo. De werken zijn te zien van 22 mei t/m 26 mei.

Datum workshop: 29 april
Tijd: 10.00 - 11.15 uur
Locatie: Kaliber Kunstenschool, Elisabethhof 10 Almelo
Opgeven via marlou.lammersen@kaliberkunstenschool.nl
Er zijn beperkte plekken, geef je dus snel op.

Workshop drukwerktechniek - Linosnede maken

Leeftijd 12 - 18 jaar. Tijdens deze workshop maak je je eigen linosnede. Een linosnede is een hoogdruktechniek waarbij delen van een stuk linoleum worden weggesneden zodat de afbeelding wordt ’uitgespaard’. Het hoog gelegen gedeelte van de linosnede wordt ingerold met speciale inkt en daarna handmatig afgedrukt. Doe je mee aan deze workshop dan word je werk tentoongesteld bij Het Kunstpunt in Almelo. De expositie is van 22 mei t/m 26 mei te zien.

Datum workshop: 29 april
Tijd: 11.45 - 13.15 uur
Locatie: Kaliber Kunstenschool, Elisabethhof 10 Almelo
Opgeven via marlou.lammersen@kaliberkunstenschool.nl

De workshops voor volwassenen vanaf 18 jaar worden gegeven door Randy van Lingen en Riet Telgenhof. De data en locaties van deze workshops staan vermeld op www.kunstpuntalmelo.nl

Er zijn beperkte plekken, geef je dus snel op.