Algemeen

In nieuwe outfit gestoken Almelo’s Mannenkoor huldigt vijftigjarig lidmaatschap tijdens succesvolle Vrienden van Almelo Live

ALMELO - Na een maandenlange voorbereiding was het zaterdag 20 april jl. eindelijk zover dat het evenement Vrienden van Almelo Live kon worden uitgevoerd. Een van de tien deelnemende koren was het 106 jaar oude Almelo’s Mannenkoor. Het koor presenteerde zich voor het eerst in een de nieuwe outfit, een Almelo’s blauw dinnerjack, waardoor het geheel fris en eigentijds oogde. Tijdens een pauze in het programma en in het sfeervolle Wetshuys, werd AMK-lid Gerrit Voskes gehuldigd ter gelegenheid van zijn vijftigjarig lidmaatschap. De jubilaris werd toegesproken door voorzitter Bert Sies, die hem prees voor zijn trouw en loyaliteit.  

Sies citeerde in zijn toespraak de woorden van koningin Juliana, die bij de aankondiging van haar aantreden aangaf dat “met het klimmen der jaren de krachten afnemen”. “Dat geldt voor ons allemaal", aldus Sies en memoreerde dat de jubilaris ook momenten heeft gekend waarin hij heeft ’geknokt’ om maar te kunnen blijven zingen! “Je loyaliteit voor het Almelo’s Mannenkoor is zo groot en het zingen in het koor geeft je zoveel ontspanning en vreugde, waardoor je zelden een repetitie mist”, aldus de AMK-voorzitter.

Voor zijn inzet, trouw en loyaliteit werd de jubilaris beloond met het erelidmaatschap in goud van het Almelo’s Mannenkoor. Onder luid applaus van de overige zangers van het koor werden de versierselen opgespeld, een oorkonde overhandigt en bloemen overhandigt aan zijn aanwezig echtgenote. Daarna vertrokken de blije jubilaris en alle AMK-zangers naar de Doopsgezindekerk voor een optreden in het evenement van Vrienden van Almelo Live.