Algemeen

Ideeënmarkt in het Stadslab

ALMELO - In het Stadslab op Indië werd vanuit de gemeente Almelo een ideeënmarkt gehouden. Alle Almeloërs met een goed idee konden dit idee hier naar voren brengen. Zeven ideeën werden onder de loep genomen door een groot aantal gemeenteraadsleden en door andere belangstellenden. Ondanks het warme weer werd er over en weer goed naar de verschillende ideeën geluisterd. Louis Kampman van de gemeenteraad sprak als voorzitter een openingswoord en ging net als de andere gemeenteraadsleden met de verschillende mensen in gesprek.

De ideeën waren heel verschillend van aard. Er was zelfs iemand die zei dat hij graag wil meedenken wanneer anderen een goed idee hebben. Een goede ideeënbus dus, in het stadhuis blijkt deze al te staan.

De dames Jeannet Tiehuis en Tineke Seller vinden het heel jammer dat er bij zeshonderd appartementen in de binnenstad geen mogelijkheden zijn om oud papier apart in te zamelen. Dit moet volgens hen middels een speciale container te realiseren zijn. De gemeenteraadsleden waren een gewillig oor en nemen het mee in de raad.

Het KunstPunt, dat nu nog in de Grotestraat is gevestigd, gaat volgend jaar verhuizen naar een fraai pand in de Marktstraat. Er zijn inmiddels 80 kunstenaars die zich hebben aangemeld bij KunstPunt. ”Wij zijn heel blij met ons toekomstige kunstpand. We worden van verschillende kanten ondersteund om er een passend onderkomen van te maken. Uiteindelijk komen we financieel toch nog een beetje te kort”, geeft Arie Jan Arbouw van het bestuur van het KunstPunt aan. We hopen dat we in de Marktstraat echt voor langere tijd mogen blijven. “Dat moet lukken denken ik”, gaf Louis Kampman aan. “Maar ik ben natuurlijk niet de enige die daar over gaat.”

Yvonne Aman (Centrummanager) en Sylvia Woldringh, voorzitter van het CAA, opperden meer kleur en muziek in de binnenstad. “Dit verhoogt de veiligheid is uit onderzoek gebleken en het brengt ook meer gezelligheid. Op deze manier kun je ook meer deelgebieden verbinden met het centrum”, aldus Yvonne Aman.

Jolanda Kram en Evelien Kelder zouden graag meer sociale plekken zien voor jongeren. Cultuurmakelaar Quinta Clason en Jet Knoben willen het historisch erfgoed beter onder de aandacht brengen en vooral bij jongeren. Dit doen ze in samenwerking met het Stedelijk museum.

Herman Kuikhoven zou graag zien dat er op alle scholen in Almelo moestuinen komen. Hierdoor komen alle kinderen letterlijk in contact met wat er allemaal in op de grond groeit. Als ze dat vervolgens ook nog eens mogen oogsten is dat een goede stimulans voor hun gezondheid.