Algemeen

Huldiging jubilarissen bij 70-jarig jubileum Zonnebloem

ALMELO - De afdeling Sluitersveld van de Zonnebloem bestond op 7 februari j.l. zeventig jaar. Dat werd uitgebreid en feestelijk gevierd met gasten en genodigden. Omdat men het ook graag kleinschalig met de eigen gasten en vrijwilligers wilde vieren, was op woensdag 24 april een gezellige middag gepland met een optreden van Annet Nikamp met haar speciale 75 jaar Zonnebloem jubileumshow. Er kon worden meegezongen, polonaise gelopen en gedanst. De gasten en vrijwilligers genoten volop. De middag werd afgesloten met een koud en warm buffet. 

Ook werden er twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Sophie Ganzeboom was tien jaar vrijwilliger. Zij heeft de laatste jaren het secretariaat beheerd. Sophie nam ook gelijk afscheid i.v.m. een nieuwe studie. Heel veel succes Sophie.

Ans Cleven is veertig jaar vrijwilliger, een bijzonder moment. Ans is in 1984 begonnen als bezoekvrijwilliger maar heeft in de loop der jaren diverse functies vervuld in het bestuur, zoals bestuurslid activiteiten, vice-voorzitter en voorzitter. In 1987 richtte zij de Welfare op. Iedere maandagmiddag werd er door een groep dames geknutseld of gehandwerkt en werden er prachtige dingen gemaakt, die dan weer konden worden verkocht tijdens braderieën of open dagen. Meer dan dertig vakanties heeft ze geholpen als vakantievrijwilliger zowel landelijk als regionaal. Ook was zij onderdeel van het Zonnebloemkwartet, later trio, dat met een zeer professionele playbackshow optredens voor gasten van de Zonnebloem verzorgde door het hele land en zelfs in Canada en Duitsland. Hiervoor ontving zij in 2010 een koninklijke onderscheiding.

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking die dreigen te vereenzamen. Vrijwilligers zijn de bouwstenen van de organisatie. De afdeling Sluitersveld heeft vele vrijwilligers die al meer dan dertig jaar actief zijn. Dat zegt iets over de onderlinge band en dat wordt enorm gekoesterd. Wilt u meer weten over de Zonnebloem of u aanmelden als gast of vrijwilliger? Kijk dan op www.zonnebloem.nl

Uw reactie