Algemeen

Hendriksen Accountants organiseert inspiratiesessie voor Agrariërs

TUBBERGEN – Op de avond van 30 november organiseert Hendriksen Accountants en Adviseurs weer een inspiratiesessie voor agrariërs bij de Herterij Twente te Geesteren. Jaarlijks praten de agro-adviseurs en -fiscalisten geïnteresseerde agrariërs bij over de verschillende fiscale actualiteiten die in de sector spelen. Dit jaar staat de avond in het thema van bedrijfsoverdracht.

Bedrijfsoverdracht: blijvend actueel

Naast de fiscale actualiteiten die jaarlijks worden besproken, wordt ook ieder jaar een specifiek thema uitgelicht, zo ook dit jaar. Waar er vanuit de politiek al een aantal jaar gespeculeerd wordt over een versobering van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR), zijn er tot op heden geen ingrijpende veranderingen aangekondigd. De huidige BOR biedt jonge boeren aanzienlijke belastingvoordelen, maar hoe lang die nog van kracht blijven is dus onduidelijk.

Voor veel jonge boeren staat er daarom een vraagteken achter de vraag “wat is het juiste moment om het boerenbedrijf van mijn ouders over te nemen?” Op 30 november werpen de specialisten van Hendriksen licht op die vraag en geven zij inzicht in het proces van bedrijfsoverdracht.

Gastspreker Notaris van Goor

Op uitnodiging van Hendriksen zal notaris Rudy van Goor (Van Goor Schuurman Notarissen) ook aanschuiven tijdens de inspiratiesessie. Waar de specialisten van Hendriksen jou meenemen in de fiscale gevolgen van een bedrijfsoverdracht, zal Van Goor de notariële hoek van het thema belichten. Zodoende geeft de avond jou alle benodigde handvatten om thuis aan de keukentafel het gesprek aan te gaan: “is het juiste moment voor ons aangebroken?”

De agro-inspiratiesessie vindt plaats op 30 november vanaf 20:00 uur bij de Herterij Twente aan de Meijersweg 8 in Geesteren. Aanmelden kan gratis via www.hendriksen.nl/agro-inspiratiesessie.