Algemeen

Grote renovatie voor Geesterse Molen Steunactie opgezet

GEESTEREN - Dit voorjaar moet de Grote Geesterse Molen grondig worden gerenoveerd. De houten constructie in de molenkap is niet stevig genoeg meer, en daarom is men op zoek naar (financiële) steun. Doordat drie van de acht achtkantstijlen (balken bovenin de molen) te dun en verzwakt zijn, is de gehele molenkap verzakt.

De molen kan dus niet meer goed draaien. Dit betekent dat de molenkap (de ‘zolder’) verwijderd moet worden om alle reparaties te kunnen verrichten. Deze klus zal vier tot zes weken in beslag nemen. Kort samengevat zijn de volgende werkzaamheden nodig: demontage wieken; demontage molenkap’ aanbrengen noodkap; herstelwerkzaamheden achtkantstijlen; herstelwerkzaamheden balkkoppen op de meelzolder; herstelwerkzaamheden diverse andere onderdelen; schilderwerkzaamheden; terugplaatsen van alle gedemonteerde onderdelen.
De totale kosten bedragen meer dan € 70.000,-.
Steunactie
Gelukkig is een groot deel al gefinancierd, maar men heeft nog financiële steun nodig om de molen de komende jaren weer voldoende draagkracht te geven. En daarom is er een steunactie opgezet, te bekijken op: https://steunactie.nl/actie/steun-voor-de-grote-geesterse-molen .
Donaties boven de € 100,- worden beloond met een gratis vip-rondleiding in de molen!