Algemeen

De locaties en het programma krijgen vorm

Glasrijk Tubbergen 2024 staat in de steigers:

TUBBERGEN - Afgelopen woensdag was de tweede bijeenkomst van Glasrijk Tubbergen 2024 met de vrijwilligers in ’t Oale Roadhoes. De aanwezige vrijwilligers werden door het bestuur en de curator bijgepraat over het programma van de nieuwste editie van het (inter)nationale, vierdaagse glaskunstevenement. Glasrijk Tubbergen wordt dit jaar voor de 28e keer gehouden van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober. De officiële opening is op woensdagavond 2 oktober.

De groep van vrijwilligers groeit nog steeds gestaag en is inmiddels het aantal van vijftig gepasseerd. “Voor mij als curator is het geweldig om met de ervaren en zeer betrokken vrijwilligers Glasrijk te mogen organiseren”, aldus Myriam Knol, de curator. ”Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden, er is nog genoeg te doen”. Een boeiende wandelroute door het centrum van Tubbergen naar de Hof van Tubbergen (en terug!), met onderweg vele glaskunstlocaties, belooft Glasrijk Tubbergen tot een interessant evenement te maken. Het zal Tubbergen ook dit jaar weer positief op de kaart zetten bij glaskunstliefhebbers. Het bestuur van Glasrijk heeft inmiddels talloze samenwerkingen gezocht en gevonden met ondernemers uit Tubbergen en omringende gemeenten.

“Het helpt zeker dat wij ervoor hebben gekozen om een plan van aanpak te ontwikkelen, samen met de curator, dat wij de komende vijf-jaar willen uitrollen”, aldus Rob Henneveld, secretaris van Glasrijk. Het versterkt het enthousiasme en de relatie dat wij kunstenaars, ondernemers en vrijwilligers perspectief en commitment bieden om met ons de komende vijf jaar een mooie reeks van Glasrijk edities neer te zetten.”

Curator Myriam Knol heeft ervoor gezorgd dat een aantal internationaal bekende kunstenaars heeft toegezegd aanwezig te zullen zijn tijdens Glasrijk 2024. “Wij willen de bezoekers én inwoners van Tubbergen een vooral boeiend en interessante glaskunstroute bieden rondom het hoofdthema ’Power of Glass’. Oók voor de glaskunstenaars uit Twente is plaats tijdens de komende Glasrijk-dagen.”

Naast glaskunst kunnen bezoekers genieten van interessante films over glas. Samen met scholengemeenschap Canisius is er voor de jeugd een boeiend educatief deel tijdens de schooluren. Ook over de muzikale invulling wordt inmiddels nagedacht: het Pancratius Basiliek Koor zal, geheel in de traditie van Glasrijk, een zaterdagavondconcert verzorgen.