Algemeen

Geslaagde nieuwjaarsreceptie Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen

TUBBERGEN - Op dinsdag 9 januari waren ruim 165 ondernemers aanwezig bij de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT). Als gastsprekers mochten ze dit jaar meteoroloog, presentator en winnaar van Expeditie Robinson 2022 Dennis Wilt en buutreedner ‘Truus oet Weersel’ verwelkomen. De presentatie lag - net als vorig jaar - in handen van Bas Wolters.

Voorzitter Piet Klingeman heette iedereen van harte welkom bij Bistro Kampkuiper in Harbrinkhoek. Er werd kort teruggeblikt op alle in 2023 georganiseerde evenementen: de BGT Café’s over ‘binden en behouden van personeel’, ‘de kracht van ChatGPT’, het bedrijfsbezoek aan Gebroeders Poppink en Omgekeerd Bouwen, het uitstapje naar Schalke 04 en de jaarlijkse Summer BBQ. Met natuurlijk als hoogtepunt het grandioze Jubileumfeest n.a.v. het 25-jarig bestaan van de BGT in september.

Maar de BGT is er ook voor serieuze zaken. Zo is dankzij de samenwerking met diverse ondernemers en de gemeente vorig jaar 33.000 m2 grond aangekocht op het industrieterrein in Geesteren.

Namens de gemeente nam wethouder Ursula Bekhuis kort het woord. Ze sprak de wens uit dat de ondernemers en de gemeente elkaar in 2024 weer goed weten te vinden. Ook de burgemeester, die onverwacht niet aanwezig kon zijn, laat weten dat hij erg onder de indruk is van alles wat er gebeurt binnen onze gemeentegrenzen.

Vervolgens werd het programma voor 2024 gepresenteerd door Frank Koopman en Nicole Busscher. Ook voor het nieuwe jaar staan er weer leuke activiteiten op het programma, zoals een avondje uit naar De Toppers op 24 mei, een bedrijfsbezoek aan Autogroep Twente en Timmerfabriek Groothuis op 6 juni en de Summer BBQ dit jaar op 11 juli. Ook organiseren ze weer enkele BGT Café’s met interessante onderwerpen.

Daarna was het podium voor meteoroloog en presentator Dennis Wilt die vertelde over zijn passie voor het weer, het veranderende klimaat en zijn deelname aan Expeditie Robinson, waarbij hij uiteindelijk de finale wist te winnen. Mathilde Geerds zorgde voor een vrolijke afsluiting en had als Truus oet Weersel de lachers op haar hand door uitgebreid haar relatie met Gait uit de doeken te doen. Daarna was het de hoogste tijd voor de afsluitende gezellige borrel!

Foto: Renate Maathuis.