Algemeen

Geloofsgemeenschap H. Pancratiusparochie locatie Geesteren huldigt veertien jubilarissen

GEESTEREN - Voor hun jarenlange inzet als vrijwilligers voor de lokale geloofsgemeenschap in Geesteren, werden veertien jubilarissen gehuldigd. Dit gebeurde donderdag 13 juni tijdens een gezellige en goedbezochte vrijwilligersavond.  De avond ging om 19.00 uur van start bij de pastorie waar gezamenlijk koffie werd gedronken. Het merendeel van de in totaal 75 deelnemers vertrok daarna per fiets voor een mooie route door het buitengebied van Geesteren. In Zaal Kottink werd de quiz voortgezet en de geslaagde avond afgesloten.

Historie van Geesteren in quizvragen

De fietsroute ging gepaard met een puzzeltocht. Tijdens de route werden er vragen gesteld over historische gebeurtenissen in Geesteren die op die plek van invloed zijn geweest op de ontwikkelingen van het dorp in brede zin. Zoals vragen over de ontwikkeling van STEVO, de kousenfabriek Ten Cate, de molengeschiedenis van Geesteren, de scholengeschiedenis zowel in het dorp als in West-Geesteren en de kerkgeschiedenis van de afgelopen 300 jaar. Deze kregen in de vorm van een quiz vervolg in zaal Kottink, tevens het eindpunt van de fietsroute.

Veertien jubilarissen in het zonnetje gezet

De pauze na het eerste deel van de quiz werd formeel ingevuld: met de bekendmaking en huldiging van maar liefst veertien jubilarissen. Waaronder Annelies Roelofes-Wesselink, André Króne, Jan Hemmer, Marian Nieuwmeijer- Mensen en Johan Hegeman, die hun 12,5-jarig jubileum als vrijwilliger vierden. Zij ontvingen hiervoor een waardebon en een bloemetje.

Een 25-jarig jubileum kwam op naam van acht vrijwilligers: Ine Oude Avenhuis-Koehorst, Ine Oude Kotte, José Vennegoor-Ensink, Els Boerigter-Nieuwmeijer, Siny Krikhaar-Demmer, Agnes Linneman-Busscher, Ria Lohuis-Waaijer en Frans Kuipers. Zij mochten een glazen afbeelding van de lokale Pancratius kerk in ontvangst nemen, tezamen met een fraai boeket bloemen.

Deze avond was er één vrijwilliger die al 40 jaar vrijwilligerswerk heeft volgemaakt. Truus Kamphuis is namelijk al sinds 1979 actief voor de lokale geloofsgemeenschap. Haar inzet werd eveneens beloond met een glazen afbeelding, in groter formaat, van de kerk en een mooi boeket. Helaas konden niet alle jubilarissen aanwezig zijn door uiteenlopende omstandigheden. Zij zijn de volgende dag thuis bezocht en kregen daar de bijbehorende onderscheidingen uitgereikt.

Gezellig napraten

De jubilarissen werden zowel door de Commissie van Beheer als door Christianne Saris, pastoraal werker, namens de H. Pancratius parochie bedankt voor hun tomeloze inzet. Laatstgenoemde prees de gedecoreerden om hun geweldige en onmisbare inzet voor de geloofsgemeenschap en benadrukte dat het parochiebestuur heel dankbaar is voor hun vele uren aan vrijwilligerswerk.

Het formele gedeelte van de avond werd afgesloten met het tweede deel van de quiz en de prijsuitreiking hiervan. Onder het genot van een drankje en hapje werd er nog een uurtje gezellig nagepraat, waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.