Algemeen

Gasten De Inloop nemen een kijkje in Bakkerij Twents Broodhoes in Ootmarsum

GEESTEREN/OOTMARSUM - Een groep van twintig bezoekers van ZoCo De Inloop in Geesteren gingen vrijdag 13 oktober op bezoek bij Bakkerij Twents Broodhoes in Ootmarsum. Na de ontvangst met koffie en krentenwegge gaf de echte bakker Bakker Harm uitleg over het proces van brood bakken. Het bleef echter niet bij kijken en luisteren: de bezoekers mochten er ook zelf de handen uit de mouwen steken.

De club uit Geesteren kwam oren en ogen tekort in Twents Broodhoes. In de bakkerij, met vijf winkels in Twente, worden meer dan 30 verschillende broden gebakken. Ook de banketafdeling werd bezocht. Daar worden momenteel de nodige voorbereidingen getroffen voor de komende decembermaand. 

Brood en wijn

Op aanwijzing van bakker Harm gingen De Inloopbezoekers vervolgens zelf aan de slag. Op het ambachtelijke menu: gevlochten brood. Deze broden kregen de deelnemers de volgende dag uitgereikt bij de winkel van het Twents Broodhoes in Geesteren. Naast een hartelijk woord van dank voor de gastvrijheid, kreeg bakker Harm namens ZoCo De Inloop een echte Geesterense wijn ‘de Wolfshaar’ aangeboden. De bezoekers kijken terug op een boeiende en geslaagde ochtend.

Sfeer proeven van De Inloop

Belangstelling voor de Inloop? Elke woensdag-, en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is het mogelijk om er de sfeer te komen proeven in Erve Kampboer. De eerste vier bezoeken zijn kosteloos.

Daarna wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per ochtend. Iedereen is van harte welkom.