Algemeen

Feestelijke opening Huiskamer De Thij

OLDENZAAL - Op zaterdag 23 september is de nieuwe huiskamer in De Thij aan de Willem Dingeldeinstraat 53 feestelijk geopend. Onder belangstelling van vele inwoners van De Thij en de wethouders Rödel en Yildirim, is het lint doorgeknipt en is de ontmoetingsplek officieel in gebruik genomen.

De aanwezigen konden rondkijken, een praatje maken, informatie krijgen en genieten van een lekker kopje koffie van Barista Sven. De kinderen konden zich uitleven op het springkussen van ‘Scoren in de Wijk’. Wijkbewoonster Adèle heeft, onder luid applaus, het lint doorgeknipt en daarmee het pand officieel geopend.

Tijdens het welkomstwoord van Ramona Lubbelinkhof, manager Wonen van WBO Wonen, is tevens bekend gemaakt dat de nieuwe ontmoetingsplek ‘Huiskamer De Thij’ gaat heten. ‘We hebben veel suggesties binnengekregen voor een nieuwe naam, maar deze naam – Huiskamer De Thij – vinden we helder en geeft meteen aan waarvoor deze plek bedoeld is’, aldus Ramona. Alice ten Dam, directeur bestuurder van Impuls voegt toe: ‘de afgelopen weken konden wijkbewoners al binnenlopen voor een praatje en een kop koffie tijdens de inloop op dinsdag- en donderdagochtend. De Huiskamer is toen als naam al langzaamaan ontstaan’.

De Huiskamer De Thij

De Huiskamer aan de Willem Dingeldeinstraat 53 is een centrale ontmoetingsplek van én voor de wijkbewoners. Welzijnsorganisatie Impuls en WBO Wonen namen het initiatief voor deze gastvrije locatie in de wijk De Thij. Op dinsdag- en donderdagochtend zijn de deuren geopend voor een inloop, de bedoeling is dat de openingstijden de komende periode worden uitgebreid.