Algemeen

Expositie Rembrandtschildertjes in bibliotheek Almelo

ALMELO - Als afsluiting van het project Rembrandtschildertjes gaan tien kinderen uit Almelo hun werk exposeren in de bibliotheek Almelo. Dit zal van 28 mei t/m 29 juni te zien zijn. Op 29 mei om 15.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend.

Dit jaar is het project de Rembrandtschildertjes georganiseerd door Martine Evenhuis in haar atelier Kijk & Doe. Tien kinderen hebben met veel enthousiasme in acht lessen gewerkt om hun eindwerk op canvasdoek te schilderen. De kinderen konden hun eigen ideeën op creatieve wijze omzetten in een ontwerp en uiteindelijk op doek vastleggen. Martine Evenhuis heeft geholpen om hun ideeën uit te werken, technieken aan te leren en tips gegeven in schilderen. Ze hebben alle oefeningen en schetsen in een schetsboekje verzameld.

Het doel van de Rembrandtschildertjes is om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met beeldende kunst. De Rembrandtschildertjes is ontstaan uit de behoefte van scholen en kunstenaars om beeldende kunst, creatieve ontwikkeling en culturele waarden meer plek en podium te geven in de stad Almelo.

Op 29 mei om 15.00 uur is de opening van de expositie van de Rembrandtschildertjes en de expositie is te zien van 28 mei t/m 29 juni in de bibliotheek van Almelo.