Algemeen

Erwin Nyhoff steelt de show in Stadslab

ALMELO - In ‘t Stadslab op het Indiëterrein speelde en zong Erwin Nyhoff op zondag 24 maart voor een gezellig publiek, dat de meeste liedjes moeiteloos mee zong. Erwin Nyhoff begon meteen enthousiast en naarmate de middag vorderde, werd hij steeds meer gedreven. Zijn jasje ging uit en het zweet liep in straaltjes van zijn gezicht. Het publiek zong steeds enthousiaster mee. Nummers van Neill Young, Bob Dylan, Paul Mc Cartney, Bruce Springsteen en vele anderen kwamen aan bod.

Erwin Nyhoff is afkomstig uit de buurt van Dalfsen. Hij was als kind al idolaat van Elvis Presley. Het liefst speelde hij de hele dag gitaar en zong hij vele teksten al snel mee. “Teksten leren en muziek spelen, ging en gaat me makkelijker af dan studeren”, vertelt Erwin lachend. In 2011 deed hij mee aan The Voice. Hij kwam in de finale. Vele optredens lagen in het verschiet. Het zat hem in het begin niet mee. De band waarin Erwin speelde ging ter ziele. Ook de platenmaatschappij ging failliet. Erwin zelf bleef door gaan en hij kwam helemaal terug en dat Erwin goed kan zingen en gitaar spelen is niemand in het Stadslab ontgaan.

Pop Up Podium

Piet Vogelzang, Han ten Broeke en Marcel Pullen sloegen in augustus 2023 de handen ineen en richten het Pop Up Podium op. “We proberen overal waar mogelijk aansprekende artiesten te contracteren en zoeken daarbij een podium. Dat kan echt van alles zijn. Jeroen Bos van het Stadslab was meteen enthousiast, daarom zijn wij hier om te genieten van het optreden van Erwin Nyhoff”, laat Marcel Pullen weten. Hij is toch wel degene die overal over de wereld goede artiesten weet te strikken. En er staan er nog veel meer op zijn lijstje.

Het Pop Up Podium is nog maar ruim een half jaar geleden in het leven geroepen. De oprichters zijn enthousiast en hebben voor de komende periode ook al David Lunning en Ben Dublin weten te strikken voor vrijdag 12 april in het Stadslab. Dilana met haar band komt optreden op 26 april om 20.00 uur in de Little Church in de Marktstraat. Op 11 mei komen helemaal vanuit Amerika Peter Case & Sid Griffin naar het Stadslab in Almelo. “Met deze namen in het vooruitzicht hebben we het Stadstheater helemaal niet meer nodig”, zegt Marcel Pullen met een brede grijns.