Algemeen

Einde loterij Zonnebloem nadert: nog kans op Wierdense Superdeal

WIERDEN – De loterij van de Zonnebloem van dit jaar nadert haar einde. In het weekend van 9, 10 en 11 september worden de laatste loten verkocht bij Albert Heijn Vosselman aan de Anjelierstraat in Wierden.

Reeds vele loten zijn er dit jaar door onze vrijwilligers verkocht. Het kon weer huis-aan-huis en Wierden heeft massaal gekocht. “Maar niet iedereen hebben we kunnen bereiken en daarom staan we net als vorig jaar een weekend bij de supermarkt om (de laatste) loten te verkopen”, verduidelijkt mede-initiatiefnemer Rob Kortenhorst. “Dat doen we volgende week en dat is niet toevallig gekozen. Dan is het ook Nationale Ziekendag. Dan worden mensen extra in het zonnetje gezet. Ook dit jaar brengen onze vrijwilligers boeketten naar tehuizen in Wierden en worden zonnebloemen uitgedeeld om aan iemand te geven die een beetje extra aandacht verdient.”

De verkoop van de loten is op stoom. De 'Wierdense Superdeal' is al een paar keer gevallen en een van de gelukkigen is Yvon de Moel. Ze was blij verrast en heeft al dankbaar gebruik gemaakt van de WiWi-bon die ze daarmee heeft gewonnen. “Wat zou het mooi zijn als u ons van onze laatste loten afhelpt en op 9, 10 of 11 september naar Albert Heijn Vosselman aan de Anjelierstraat komt en zo de afdeling Wierden van de Zonnebloem steunt!”, vertelt Kortenhorst.

De loten kosten twee euro per stuk en van elk lot blijft er 1,50 euro in Wierden. “Daar kunnen wij als afdeling weer iets van organiseren. Denk aan een gezellige middag, maar ook de één op één activiteiten van de vrijwilligers met onze gasten. Zo hebben we afgelopen voorjaar onder andere een picknick georganiseerd en zijn we met een volgeladen bus naar de Floriade geweest.”

En bij aankoop van vijf loten voor tien euro wordt automatisch deelgenomen aan een extra verloting: de Wierdense Superdeal met een winkans van één op twintig. De winnaar ontvangt een waardebon van de WiWi, de Wierdense winkeliersvereniging. “En uiteraard doet u ook dan met alle vijf loten mee aan de reguliere trekking van de Zonnebloem. Daar valt 15.000 euro te winnen of een van de vele andere mooie prijzen.”