Algemeen

“Eigenlijk gun ik iedere organisatie in Oldenzaal een Sandra”

OLDENZAAL - Sandra Hanter (51) won afgelopen jaar de Prijs voor bijzondere vrijwilliger die door Impuls in het leven is geroepen. Ze staat altijd klaar voor het Stadsjongenskoor en regelt alles. “Eigenlijk gun ik iedere organisatie in Oldenzaal een Sandra,” schreef Mariëtte Effing, dirigent bij het koor, toen ze haar nomineerde. Die woorden zeggen genoeg.

“In groep vier werden er stemtesten gedaan door de dirigent van het Stadsjongenskoor en we ontvingen een brief waarin onze jongste zoon uitgenodigd werd,” vertelt Sandra. “Hij wilde liever dat zijn vader begeleider werd, dus in eerste instantie hoefde ik niets te doen. Tot me gevraagd werd of ik me met de kleding bezig wilde houden. Kleding doorpassen, de kledingronde voor een concert verzorgen en het contact met de ouders onderhouden. Ik vond het heel leuk om te doen en langzamerhand ging ik steeds meer regelen.”

Toen het koor in 2015 honderd jaar bestond, nam ze steeds meer taken op zich. Inmiddels coördineert ze de activiteitencommissie, de concertcommissie en de kledingcommissie. Ze regelt de bloemen en presentjes voor ander vrijwilligers. Ze organiseert concerten. “Ik heb er veel plezier in en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Op een gegeven moment vroeg de dirigent of ik een bestuursfunctie wilde bekleden.

Dat vond ik heel spannend, want wat dit betreft had ik geen ervaring. Ik ben secretaris geworden en heb de speciale titel van koormanager gekregen.” 

Sandra vindt het heel bijzonder dat ze de prijs heeft gewonnen, die bestond uit 100 euro en een bokaal die in de woonkamer pronkt. “Het is fijn dat ik gewaardeerd word om alles wat ik doe. Ik hou alle ballen hoog en soms vroeg ik me af of dat ook gezien werd. De nominatie kwam toch als een verrassing. Het was een geweldige avond en ik heb leuke reacties gekregen. Heel gaaf!” 

Inmiddels zitten allebei haar zoons bij het Stadsjongenskoor en Sandra kan het iedere jongen aanraden om hier te gaan zingen. “Het is gewoon leuk en gezellig.

 De jongens steunen elkaar door dik en dun. Dat is prachtig om te zien.”