Algemeen

Eerste flyer van Boescooltuur uitgereikt op OBS De Linde

OLDENZAAL - De kinderen op OBS De Linde op de Thij werden dinsdag 12 september feestelijk verwelkomd op het schoolplein. Twee muzikanten van St. Joseph speelden prachtige muziek en Verhalenverteller Zuleika vertelde een mooi verhaal en reikte de eerste flyer van Boescooltuur uit.

“Vanaf vandaag kunnen jullie je allemaal inschrijven voor de kennismakingslessen van Boescooltuur,” vertelt Zuleika aan de kinderen. “Er zijn wel zestig verschillende culturele activiteiten. Je kan bijvoorbeeld trompet leren spelen, maar ook de midwinterhoorn. Er is ook zang, dans, ballet, breakdance, hiphop en zelfs tiktoklessen. Als je meer van knutselen, schilderen of tekenen houdt kan je dat ook gaan doen. Of ga bij het circus! Probeer het een keer. Over het algemeen volg je vier lessen en als je er niks aan vindt kan je daarna gewoon stoppen. Geen probleem. Het is erg leuk dat er zoiets bestaat in Oldenzaal. Je kan ook een cursus verhalen vertellen volgen bij mij. En er is een cursus verhalen schrijven.”

Dan vertelt Zuleika een toepasselijk verhaal. Het gaat over drie kikkers die een wedstrijdje gaan doen: wie het eerste de top van de berg bereikt. Bijna alle kikkers bedenken wel een reden waarom ze de top niet zouden kunnen halen. Of ze praten elkaar wel iets aan. Alleen de derde kikker staat op een gegeven moment bovenop de berg en kijkt vol bewondering over het diepe dal onder hem. Wat blijkt? Deze kikker is doof. “En wat wil dat zeggen?” vraagt Zuleika aan de kinderen. “Dat wil zeggen dat hij niet gehoord heeft wat de andere kikkers allemaal zeiden. Hij heeft de redenen waarom hij de top niet zou kunnen bereiken niet gehoord. En dat heeft volgens mij heel veel met Boescooltuur te maken. Misschien wil je wel heel graag zingen, maar doe je dat niet omdat je denkt dat je er toch niet goed in bent. Of wil je wel een instrument leren spelen maar denk je dat je dat toch niet kan. Luister goed: laat niemand zeggen dat je het niet moet doen omdat je het niet zou kunnen. Probeer het gewoon! En misschien ben je er stiekem toch best goed in. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt.” Daarna overhandigt ze de eerste flyer van dit jaar aan één van de leerlingen van De Linde.

Basisschoolleerlingen kunnen zich voor verschillende cursussen inschrijven via de website www.boescooltuur.nl.