Algemeen

Een bijzonder sterke vrouw die zich hard maakt voor het welzijn van andere vrouwen

OLDENZAAL - Anke Christenhusz (36 jr.) promoveert woensdag 26 juni op het onderwerp ‘technische innovaties binnen de borstkanker chirurgie’.

Vaak heeft ze zich afgevraagd of ze dit moment ooit zou bereiken, maar woensdag 26 juni is het dan echt zo ver. Anke woont samen met haar vriend en twee kinderen in Oldenzaal en verbonden aan de Universiteit Twente heeft ze, vanuit het MST, onderzoeken gedaan naar technische innovaties binnen de borstkanker chirurgie. Hiermee behaalde ze al bijzondere resultaten. Zo won ze vorig jaar nog de prestigieuze ISMRM Clinical Stipend Award en werd ze gevraagd te spreken op congressen over de hele wereld.

Dat Anke zich zo inzet om de behandeling van de meest voorkomende soort kanker onder vrouwen te verbeteren, mag geprezen worden. Ze heeft haar opleiding Technische Geneeskunde succesvol afgerond en dat is al een hele prestatie op zich, maar dát en hóe dit Anke is gelukt is extra bewonderenswaardig. Helaas heeft ze zelf een zeer complexe medische achtergrond, maar hier heeft ze zich nooit door uit het veld laten slaan. Op geen enkel vlak. De Oldenzaalse is naast haar werk bij het MST en studie ook een geweldige moeder, attente vriendin en velen kennen haar van 'Card by Anke', een uit de hand gelopen hobby waarmee ze de mooiste kaarten maakt voor bijvoorbeeld geboortes en huwelijken. Eenieder die haar kent zal beamen dat Anke een vechter is met een bijzonder doorzettingsvermogen en boegbeeld van positiviteit.

Hopelijk inspireert haar verhaal andere mensen om door te zetten, want zoals ze in haar proefschrift quoteert: “When things get rough, you have two choices: You can give up, or you can keep going” – uit Disney’s Aladdin, waar haar eigen meiden van zes en drie jaar oud zo dol op zijn.