Algemeen

Drumband Excelsior op zoek naar oud-leden voor 75-jarig jubileum

LOSSER - Eind 19e eeuw wordt muziekvereniging Excelsior Losser opgericht en net na de Tweede Wereldoorlog volgt het tambourscorps annex drumband van de vereniging. In 1962 krijgt het haar eigen clubgebouw ‘Het Muziekgebouw’ aan de Dr. Frederikstraat, waar in oktober het 75-jarig bestaan wordt gevierd. Met leden en ook met oud-leden. 

Het tambourscorps, dat vooral actief is met haar marsoptredens en concoursdeelnames, maakt al sinds 1980 deel uit van de nationale eredivisie. De lijst van gewonnen prijzen tijdens verschillende concoursen is lang, een aantal keren mogen ze zich Nederlands kampioen noemen. Afgelopen weekend werd de drumband zelfs tweede op het WK. “Helaas worden concoursen in Nederland steeds schaarser”, vertellen Erik Kleinsmit en Albert Gervink. Volgens Erik, die in 1970 lid werd, is er weinig aanwas van jongeren, ook bij Excelsior. Op dit moment telt het tambourscorps 23 leden, inclusief jeugdleden. "Vroeger hadden we alleen al 23-24 jonge muzikanten, maar nu is de muziekschool verdwenen en dat merken we wel."

Vriendschappen en herinneringen
Albert (79), al 60 jaar lid en ook de oudste van de drumband (het jongste lid, Jelle, is 15), en Erik (64), die volgend jaar 55 jaar lid is, zijn nog steeds actief betrokken. Albert helpt met onderhoud en inkoop en was lange tijd tambour-maître. Erik neemt zelf nog regelmatig de drumstokken ter hand. "We zijn een hechte groep", zegt hij. "We repeteren elke donderdagavond en sluiten altijd af met een gezellig biertje." Beide mannen hopen zoveel mogelijk oud-leden terug te zien tijdens het jubileum. “De reünie biedt een mooie kans om oude vriendschappen te hernieuwen en herinneringen op te halen.”

Receptie en jaarfeest
De organisatie verwacht dat er nog zo'n 35 oud-leden zijn en nodigt hen allen van harte uit om deel te nemen aan de festiviteiten. Omdat niet alle adressen van de oud-leden bekend zijn, roept de organisatie hen op om zich te melden. Voor meer informatie en aanmelding kunnen oud-leden contact opnemen met de vereniging. Dat kan door te bellen of te mailen met Erik, tel. 06-38680472 / info@eriklima.nl.

Tijdens het jubileumweekend worden uiteraard marsen gespeeld waarbij oud-leden de gelegenheid krijgen - als ze willen - om mee te trommelen. Er wordt tevens een feestelijke receptie inclusief reünie gehouden gevolgd door het traditionele jaarfeest.

Het 75-jarig jubileum van Drumband Excelsior wordt op 12 oktober gehouden in het Het Muziekgebouw aan de Dr. Frederikstraat in Losser.

Uw reactie