Algemeen

Drukbezochte Nationale Pannenkoekdag in Amanshoeve i.s.m. basisschool ’n Baoken

AGELO - Af en toe was er al contact tussen basisschool ’n Baoken en de Amanshoeve. De nieuwbouw van de Amanshoeve is gereed, met een schitterend Noaberhoes, waarvan de inwoners van Agelo, en dus ook de leerlingen van basisschool ’n Baoken, gebruik mogen maken. Zo is er al de jaarlijkse spelletjesmiddag op de laatste vrijdagmiddag van juni, georganiseerd door ‘de activiteitencommisie Agelo’. Na overleg tussen Jan Aman en het team van basisschool ’n Baoken zijn er enkele activiteiten gepland, die jaarlijks terug zullen keren. 

In december was er reeds een gezellig kerstuurtje waarbij de kinderen van groep 1, 2 en 3 het kerstverhaal uitbeeldden en er kerstliederen werden gezongen. Op vrijdag 8 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Een mooie gelegenheid om dit bij de Amanshoeve plaats te laten vinden.

Al om tien uur waren de leerlingen van groep 7/8 en hun leerkracht Kyra Nijhuis in het Noaberhoes aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen: tafels dekken, beslag, koffie, thee of ranja maken en de keuken verkennen. Er waren flyers gemaakt door de leerlingen waarmee de (groot)ouders van de bakkers, ouderen uit Agelo en bewoners van de Amanshoeve uit werden genodigd.

Ook de kinderen van groep 1 t/m 6 kwamen genieten van een pannenkoek. Gasten waren welkom tussen 11.00 en 13.00 uur. De taken waren goed verdeeld. Er waren kinderen die bakten, anderen brachten de bestellingen of haalden de vaat weer op. Ook werden spelletjes gespeeld met gasten die nog even op hun bestelling moesten wachten. Er was enorm veel belangstelling en al het beslag was op! Een goed teken.

Genieten

Wederom een mooi initiatief. De bewoners van de Amanshoeve hebben zeer genoten van de pannenkoeken maar vooral van de gezelligheid met de kinderen en hun familieleden. Voor de kinderen van groep 7/8 een leerzame, leuke ervaring. Dus zeker voor herhaling vatbaar.

Het was de zeventiende keer dat de Nationale Pannenkoekdag werd georganiseerd. Het doel is dat basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken gaan bakken voor de ouderen in de buurt. Scholen die zich aanmelden, ontvangen een startpakket met onder andere pannenkoekmeel, servetten, koksmutsen, placemats, tafelkleden enz. De Nationale Pannenkoekdag is een initiatief van Tefal, Koopmans en Blue Band.