Algemeen

Drukbezochte jaarvergadering KVO Langeveen met huldiging van twee leden

LANGEVEEN / BRUINEHAAR - Op woensdag 17 januari werd de jaarvergadering van de KVO Langeveen/Bruinehaar gehouden in zaal Waayer. Tijdens de drukbezochte avond vond er een bestuurswisseling plaats en werden twee leden gehuldigd. De avond werd voortgezet met een bingo met mooie prijzen.

Door omstandigheden was voorzitster Truus Oude Hesselink in december teruggetreden. Ze heeft toen aangegeven haar functie per direct beschikbaar te stellen. Gerda van Eijck is bereid gevonden haar taken over te nemen. Tijdens de jaarvergadering werd zij met instemming begroet. De drukbezochte jaarvergadering werd vervolgd met het doornemen van het financieel overzicht. Zoals ieder jaar werd de kascontrole door twee (wisselende) leden verricht. Daarna werd het jaarverslag door de secretaresse voorgelezen. Wendy Weultjes, eigenaresse van zaal Waayer, werd met bloemen bedankt voor de gastvrijheid van het afgelopen jaar.

Na afloop hiervan werden Marian Kleizen en Truus Rikhof gehuldigd in verbnd met hun respectievelijk 50- en 40- jarig lidmaatschap van de KVO.

Marian werd vlak na haar huwelijk door Marietje Boerrigter gevraagd om mee te gaan naar de KVO. Ze kwam vanuit Wierden naar Langeveen en dit was een mooie gelegenheid de Langeveense vrouwen te leren kennen. Ze is al 50 jaar een trouw lid en vaak aanwezig bij de activiteiten die georganiseerd worden. Ze staat niet graag vooraan, een beetje onopvallend, zo kennen we haar. Marian is ondanks haar leeftijd en lichamelijke ongemakjes nog elke woensdagmorgen sportief bezig op het tennisveld. Tot vorig jaar heeft ze daar ook de kantine beheerd. Naast het gezin en oppassen op de kleinkinderen had ze daar nog tijd voor. Marian werd bedankt voor haar trouwe aanwezigheid bij de KVO.

Zeg je Truus Rikhof, dan zeg je 'routeplanner van de fietsavonden van de KVO'. Truus weet overal de mooiste binnendoor weggetjes en paadjes en ze kan het zo plannen dat er bijna altijd om 20.00 uur op een terras wat gedronken kon worden.  Helaas dat het fietsen, door een val afgelopen jaar, nu niet meer gaat. Truus is ook altijd trouw aanwezig op de bijeenkomsten. Daarnaast heeft ze jaren geholpen om de kerk te versieren met oogstdankdag. Er werd van alles meegesleept naar de kerk, onder andere ook een zaaiwan en ze maakte er de mooiste creaties. Truus is nuchter van aard en een gezelligheidsmens. Ze werd bedankt voor haar 40-jarig lidmaatschap.

Omdat de dames beiden al een fotoboek hadden ontvangen bij een eerder jubileum werden ze nu verrast met een cadeaubon, en een boeket bloemen. Op de bijgaande foto staan rechts Marian en links Truus.

De avond werd voortgezet met een bingo onder leiding van Sonja Wientjes. Er werden mooie prijzen gewonnen. Heel toepasselijk won Truus een fiets als woonaccessoire. De warme broodjes lieten de aanwezigen zich goed smaken.

Het was wederom een geslaagde avond!