Algemeen

Droom van de Gravenruiters wordt realiteit

ALMELO - “We hebben heel wat hindernissen moeten nemen, om in paardentermen te blijven, maar nu gaat de bouw van de nieuwe manege echt door”, aldus Peter van Heteren. Hij is  voorzitter van de Gravenruiters. Dat heuglijk feit werd op 2 mei uitgebreid gevierd. Een groot bord met de nieuwe manege en de zo belangrijke sponsoren er op, werd onthuld. Daarna zorgde drankenhandel Knol voor de hapjes en de drankjes.

Het was Albert Kist (50) die zittend op het paard, keurig in passend kostuum, het grote bord met de afbeelding van de nieuwe manege mocht onthullen. Albert rijdt al meer dan veertig jaar met heel erg veel plezier bij de Gravenruiters.

Hij vond het geweldig dat hij deze eer had gekregen en na afloop zei hij met een brede grijns: ”Dat je zoiets mag doen maak je niet vaak mee.” De grondwerkzaamheden zijn voor een groot deel klaar en de fundering ligt er in. “De eerste staalconstructie die was gemaakt, bleek niet helemaal te voldoen. Löwik Bouw is bezig met een nieuwe constructie. “Als het een beetje mee zit dan is het gebouw in september wind- en waterdicht. Dan hebben we het hoogste punt bereikt en is er pannenbier”, vertelt Jan Schuldink. Hij is directeur van bouwbedrijf Lowik. De Gravenruiters zijn sinds 1972 actief. De naam is afgeleid van de beek ‘De Graven’. Ze bieden iedereen met of zonder beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Ieder naar zijn of haar mogelijkheden. Zelfs voor meervoudig beperkte mensen zijn er mogelijkheden om via een huifkarbed ook de meerwaarde van paardrijden te ervaren. De Gravenruiters hebben zich al die jaren met hun beperkte middelen gered aan de Kolthofsingel op de hoek met de Plesmanweg. De grote tent is inmiddels enkele jaren ter ziele, maar in de verschillende hokken en containers zijn de paarden en kleine huisdieren als geiten en konijnen gehuisvest.

Ondanks vaak matige omstandigheden zijn de ongeveer tachtig vrijwilligers met hart en ziel doorgegaan. Over wanneer echt helemaal gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe manege kan en wil voorzitter Peter van Heteren zich nog niet uitlaten. ”Maar één ding is zeker, binnenkort zullen de contouren van het nieuwe onderkomen echt zichtbaar zijn. Ik hoop dat het voor heel lang een blijvende meerwaarde zal zijn!”, geeft Van Heteren aan.