Algemeen

Dorpsapp Vasse succesvol door grote deelname actieve verenigingen en downloads door gebruikers

VASSE - Maandag 23 oktober werd de Dorpsapp Vasse gelanceerd en voor iedereen te downloaden uit playstore (Android) en appstore (iOS). Hier werd de eerste dag veel gehoor aan gegeven. Binnen 24 uur stond de teller op ruim 400 downloads. Een dag later al op 540 downloads. Woensdag 25 oktober werd een informatiebijeenkomst gehouden voor gebruikers; inwoners van Vasse, Mander en Hezingen. Deze uitleg is voor iedereen: jong of oud(er). Mocht u dit gemist hebben of u heeft vragen over de app, kom dan woensdag 1 november naar ’t Eschhoes om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur), dan volgt een tweede uitleg. Neem uw mobiele telefoon of tablet mee. U kunt de basis uitleg over de app ook vinden onder het Nieuwsbericht van de Dorpsapp commissie; ‘lancering dorpsapp’.

Twee versies

Er zijn twee versies in de app; standaard en light. Tussen de versies kan onbeperkt gewisseld worden via de wisselknop rechtsboven in het adresboek.

Adresboek

Het adresboek is te bereiken via het adresboek icoontje in de standaardversie, in de lightversie via het tandwiel op de voorpagina, beide rechtsboven. In het adresboek vindt u/je alle deelnemende verenigingen en stichtingen. Klik op het groene pijltje (rechts) om gegevens te zien van een vereniging. Hierin kan u/je ook notificaties per vereniging regelen met de groene schuifknop. 

Menubalk

De menubalk bevindt zich onderin. Per versie is de toepassing achter de knoppen in de menubalk verschillend. Nieuwsberichten kunnen geprint, gemaild of gedeeld worden via sociale kanalen. Activiteiten en evenementen kunnen aan de eigen agenda van uw/je telefoon toegevoegd worden. Selecteer hiervoor het agenda-icoontje rechtsboven, nadat u/je een activiteit of evenement hebt aangeklikt. Het logo van de app linksboven is de zogenaamde ‘terugknop’.

Prikbord

Bent u/ben je op zoek naar een dienst of artikel of heeft u/ heb je dit aan te bieden dan kan u/ je dit aanvragen onder ‘Prikbord’; dit is voor iedereen toegankelijk. De aangevraagde prikker wordt gecontroleerd voordat dit wordt geplaatst in de dorpsapp.

Feedback

In het eerste kwartaal van 2024 volgt een eerste evaluatie met de deelnemende verenigingen. Heeft u als gebruiker een idee of suggestie dan kan u dit delen met de knop ‘Geef feedback’; deze knop vindt u bovenaan het adresboek. De dorpsapp commissie neemt deze ideeën (en die van verenigingen) eventueel mee voor een nieuwe release van de app.

De dorpsapp commissie doet hierbij nog een uitdrukkelijke oproep aan verenigingen die nog niet deelnemen om bij vragen of interesse te mailen naar; info@appvasse.nl of hen aan te spreken. De dorpsapp commissie bestaat uit Johan Parent, Jan Brunninkhuis, Ria Oude Luttikhuis, Maik Schuurman, Johan Hamse en Ellen Booijink.