Algemeen

Dekens en warmwaterkruiken van Caritas Lumen Christi voor Voedselbank Oost Twente

OLDENZAAL - Dankzij een duurzaamheidsbijdrage van de Rabobank heeft Caritas Lumen Christi met het project ‘Warm de koude winter door’ alle cliënten van de Voedselbank Oost Twente kunnen voorzien van een warme fleecedeken en een warmwaterkruik. Daarnaast worden ook de mensen uit Oekraïne in de opvang in De Lutte en Denekamp en een aantal gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken de koude winter door geholpen.

Voorzitter Beate Nieuwhuis en bestuurslid en actiecoördinator Annemarie Hulsmeijers van Caritas Lumen Christie overhandigden afgelopen week fleecedekens en warmwaterkruiken voor alle cliënten van de Voedselbank Oost Twente aan voorzitter Bert Huisjes.

Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, ondersteunt zij met een eenmalige extra bijdrage van € 125.000 per leefgebied duurzame projecten en initiatieven die de lokale gemeenschap versterken. Rabobank koos het project van Caritas Lumen Christi uit waarmee in totaal 835 personen worden voorzien van een deken en warmwaterkruik. 

Hulp hard nodig

Afgelopen week overhandigde Beate Nieuwhuis, voorzitter van Caritas Lumen Christi, de dekens en warmwaterkruiken aan Bert Huisjes, voorzitter van Voedselbank Oost Twente. Ook Annemarie Hulsmeijers, bestuurslid en actiecoördinator bij Caritas Lumen Christi, was bij de overhandiging aanwezig. Huisjes gaf aan dat de Voedselbank graag aan dit soort acties meewerkt. ‘Zo kunnen we met gezamenlijke inspanning voedsel en goederen terecht laten komen op die plekken waar hulp hard nodig is.’ Huisjes dankte namens alle cliënten van de Voedselbank Oost Twente Caritas Lumen Christi en de Rabobank voor deze mooie geste.