Algemeen

De Molenkamp viert realisatie aanbouw met friet en een drankje

OLDENZAAL - Bij de Molenkamp was het afgelopen vrijdag tijd voor een feestje. Jo Klein Nagelvoort, die hier al achttien jaar woont, mocht het lint doorknippen bij de officiële opening van ‘de oksel’; een prachtige aanbouw die zorgt voor meer opbergruimte voor de zorg.

“Ik weet nog steeds niet wie het woord ‘oksel’ bedacht heeft, maar als je nu kijkt naar de achterkant van het gebouw, zou je niet zeggen dat er ooit niets heeft gezeten. Zo mooi is dit uitgevoerd,” zegt Agathe Oude Veldhuis, Regiomanager Oldenzaal van de Zorggroep Sint Maarten, lachend.

In 2021 begon het brainstormen over hoe een afdeling voor mensen met lichamelijke problemen omgebouwd kon worden tot een afdeling voor mensen met een vorm van dementie. Daar waren toen al enorme wachtlijsten voor. Deze vernieuwde afdeling, waarvan de verbouw in juli vorig jaar startte, werd eerder al feestelijk geopend. Maar bij het plannen van die verbouwing kwamen meerdere wensen naar boven drijven die niet waren voorzien. Door snel te schakelen door de mensen van de bouw en de Technische Dienst van de Molenkamp, konden er ook een paar appartementen verbouwd worden voor tijdelijk verblijf.

“Maar dat was niet de enige wens. Er was ook vraag naar meer opslagruimte voor de zorg. De start daarvan vond na de zomervakantie plaats. U kunt zich voorstellen dat dit allemaal grote operaties waren die veel vragen opriepen bij diverse collega’s en externe partijen. Het is nogal wat om een bestaand gebouw, wat de basis is van onze bewoners, te gaan verbouwen. We hebben ernaar gestreefd om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor alle bewoners en collega’s die in dit gebouw werkzaam zijn. Volgens mij is dit, misschien op één week ergernis na, prima gelukt en vandaag vieren we dit samen met alle bewoners, medewerkers en mensen van de bouw volgens goed Twents gebruik met een drankje en friet!”